Їстівні та отруйні гриби

Додано: 13 травня 2021
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 77 разів
13 запитань
Запитання 1

Які гриби називають умовно-їстівними?

  

варіанти відповідей

 ті, які можна вживати в їжу лише дуже молодими;

 ті, які стають їстівними лише після попередньої ретельної обробки;

  ті, які можна вживати дітям від 5 років

  ті, які є великих розмірів

Запитання 2

Грибні отруєння бувають .....

варіанти відповідей

первинні

 вторинні

  третинні

четвертинні

Запитання 3

В нашій країні до смертельно отруйних грибів відносять...

варіанти відповідей

 бліда поганка

  білий мухомор

 лапіота коричнева

 мухомор смердючий

Запитання 4

До їстівних грибів належить

варіанти відповідей

 опенькі несправжні

  бліда поганка

 підосичник

  сатанинський гриб

Запитання 5

Гриби, що живляться органічними рештками рослин і тварин:

варіанти відповідей

 симбіотрофи

  паразити

сапротрофи

 автотрофи

Запитання 6

До групи отруйних грибів відносять:

варіанти відповідей

бліду поганку

  несправжній опеньок

 говорушку білувату

свинуху

 плютку Патуйяра

Запитання 7

Чи правда, що ознаки отруєння грибами можуть з'явитись через 30-40 хвилин або й через 2-3 доби після їх вживання?

варіанти відповідей

 Ні

  Так

  Частково

Запитання 8

Чи можна збирати гриби поблизу великих автострад ,вздовж залізниць або на територіях забруднених радіацією?

варіанти відповідей

 Так

  Ні

 Так, за умови їх попередньої обробки(вимочити в сольовому розчині)

Запитання 9

Ознаки отруєння грибами

варіанти відповідей

Висока температура, біль у грудях,кашель

  Нудота, головний біль, блювота,пронос

  Загальна слабкість, почервоніння шкіри, сонливість

Запитання 10

Отруйні гриби -

варіанти відповідей

 це гриби які контактували з отруйними грибами

  утворюють отруйні речовини - токсини

   накопичують отрутохімікати

  гриби, які можна вживати в їжу

Запитання 11

Умовно-отруйні гриби викликають..

варіанти відповідей

смертельне отруєння

важке отруєння із 15 % смертністю

 швидке і легке отруєння

Запитання 12

Їстівні гриби3-ї категорії потребують...


 

варіанти відповідей

 не потребують термічної обробки

  потребують спеціальних методів приготування

 вживаються в їжу після будь - якої термічної обробки

Запитання 13

Говорушки,мокрухи,моховики належать до:

варіанти відповідей

 3-ї категорії

 1-ї категорії

  2-ї категорії

  4-ї категорії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест