STOP-булінг

Додано: 15 червня 2021
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
Тест виконано: 183 рази
19 запитань
Запитання 1

Систематична агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини або групи дітей

варіанти відповідей

картинки означають: дружба підтримка булінг сталкінг

Запитання 2

Як називається той,хто безпосередньо вчиняє булінг?

варіанти відповідей

кривдник (булер)

спостерігач-захисник

спостерігач-прихильник

жертва булінгу

Запитання 3

Жертвою булінгу може стати будь-хто.Що варто робити,якщо ти став свідком булінгу?

варіанти відповідей

заступитися за жертву булінгу

долучитися до кривдників

розповісти все дорослим,яким ти довіряєш

нічого не робити, бо ще й мене зачеплять та почнуть ображати

Запитання 4

Часто випадки булінгу плутають з конфліктними ситуаціями.Не кожен конфлікт є булінгом. Визнач за описом ситуації- це булінг чи конфлікт? " Учень повернувся з їдальні до класної кімнати та побачив, що двоє однокласників граються його пеналом як м'ячиком. Хлопець розлютився,обізвав їх та наказав повернути пенал. Зчинилася сварка."

варіанти відповідей

конфлікт

булінг

Запитання 5

Визнач-це конфлікт чи булінг за описом ситуації " В класі дівчина постійно обзиває та ображає однокласника, жоден день не обходиться без насмішок. Хлопець дуже засмучується. Спочатку він не звертав на це уваги, а згодом не витримав і став теж ображати дівчину у відповідь. Іноді справа навіть доходила до бійок "!

варіанти відповідей

конфлікт

булінг

Запитання 6

Що варто робити, якщо ти став жертвою булінгу?

варіанти відповідей

не застосовуй силу у відповідь.Це лтще погіршить ситуацію та призведе до гірших наслідків.

якщо є можливість розв'язати мирним шляхом конфлікт-зроби це

не розповідай дорослим- все одно вони тобі не допоможуть

розкажи тим ,кому довіряєш-друзям,дорослим,вчителю,психологу

не звинувачуй себе, не виправдовуй кривдників

ображай у відповідь-це тобі допоможе

Запитання 7

Із прийняттям нового Закону України " Про передбачено адміністративну відповідальність за булінг. Відтепер вчинення цькування стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інщих учасників освітнього процесу карається. Як саме?

варіанти відповідей

письмове попередження

штраф від 850 до 3400 грн

громадськими роботами від 20 до 60 годин

прозбавленням волі булера від 1 до 5 років

Запитання 8

Існує такий вид булінгу як кібербулінг.Це булінг із застосуванням цифрових технологій, він може здійснюватися в соціальних мережах,месенджерах, ігрових платформаї та мобільних телефонах. Одним з них є  —  налагодження злодіями, які гарно знають психологію дітей, довірливих стосунків з дитиною (через соціальні мережі та фейкові акаунти) з метою отримання від неї інтимних фото чи відео з подальшім шантажуванням дитини для отримання більш відвертих матеріалів, грошей чи зустрічей в офлайні. Як він називається?

варіанти відповідей

Кібергрумінг

хепіслепінг

флеймінг

наклеп

Сексторшен

Запитання 9

Існує такий вид булінгу як кібербулінг.Це булінг із застосуванням цифрових технологій, він може здійснюватися в соціальних мережах,месенджерах, ігрових платформаї та мобільних телефонах. Одним з них є обмін короткими гнівними й запальними репліками між двома чи більше учасниками, використовуючи комунікаційні технології.

варіанти відповідей

грумінг

хепіслепінг

наклеп

флеймінг

Запитання 10

Існує такий вид булінгу як кібербулінг.Це булінг із застосуванням цифрових технологій, він може здійснюватися в соціальних мережах,месенджерах, ігрових платформаї та мобільних телефонах. Одним з них є відносно новий вид кібербулінгу, який починався в англійському метро, де підлітки, прогулюючись пероном, раптом ляскали один одного, тоді як інший учасник знімав цю дію на мобільну камеру.Зараз це переросло в знімання на камеру сцен побиття,ображення інших людей та викладання в смережу Інтернет.

варіанти відповідей

флеймінг

грумінг

хепіслепінг

наклеп

Запитання 11

Існує такий вид булінгу як кібербулінг.Це булінг із застосуванням цифрових технологій, він може здійснюватися в соціальних мережах,месенджерах, ігрових платформаї та мобільних телефонах. Одним з них є як поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу

варіанти відповідей

флеймінг

наклеп

грумінг

секстинг

Запитання 12

Існує такий вид булінгу як кібербулінг.Це булінг із застосуванням цифрових технологій, він може здійснюватися в соціальних мережах,месенджерах, ігрових платформаї та мобільних телефонах. Одним з них є -залучення повторюваних образливих повідомлень, спрямованих на жертву (наприклад, сотні смс-повідомлень на мобільний телефон, постійні дзвінки) з перевантаженням персональних каналів комунікації.

варіанти відповідей

Харасмент

флеймінг

наклеп

хепіслепінг

Запитання 13

 Олдин з видів кібербулінгу — це дії з прихованого вистежування переслідуваних і тих, хто пересувається без діла поруч, зазвичай зроблені нишком, анонімно, для організації злочинних дій на кшталт спроб фізичного насильства, побиття. Відстежуючи через Інтернет необережних користувачів, злочинець отримує інформацію про час, місце й усі необхідні умови здійснення майбутнього нападу.


варіанти відповідей

Хепіслепінг

Кіберпереслідування

Флеймінг

Ошуканство

Запитання 14

Прочитай опис ситуації та визнач, до якого виду булінгу вона відноситься : "Дівчата серйозно посварилися через те, що одна з них не дала списати контрольну роботу іншій. Тож одна з них вирішила помститися, створивши копію акаунта колишньої подруги та від її імені почала писати лайливі коментарі однокласникам та вічителям..."

варіанти відповідей

економічний

кібербулінг

психологічний

фізичний

Запитання 15

 Оним з видів булінгу є мобінг- це психологічний терор, що включає систематично повторюване вороже й неетичне поводження одного або декількох людей, спрямоване проти іншої людини, в основному однієї. Якщо булінг "передбачає" одного кривдника, то при мобінгу може спостерігатися невтручання частини колективу у процес цькування однієї людини.

Оберіть серед ситуацій приклади мобінгу.

варіанти відповідей

учень почав розпускати брехливі чутки про однокласницю і тепер діти постійно над нею насміхаються.

один хлопець вирішив пофарбувати волосся в яскравий колір, і однокласниця над ним пожартувала.

на уроці музики дівчинка невдало взяла ноту ,чим викликала сміх однокласників.

кожного дня ,після уроків,за рогом школи хлопчика зустрічає старшокласник, забирає в нього рюкзак та викидає із нього речі

Запитання 16

Бодішеймінг — це критика людей за їх зовнішній вигляд,явище, коли одні люди критикують інших за особливості зовнішності, що виходять за межі загальноприйнятих стандартів краси(вага.ріст,особливості ). Критикуючи когось, «експерти» з краси здебільшого самостверджуються. При цьому здатні породити ненависть жертви бодішеймінгу до самої себе, а це доволі жорстоко. Дівчатка,прагнучи схуднути,доводять себе до анорексії, розладів психіки.

Обери варіант твого відношення до бодішейпінгу.

варіанти відповідей

Якщо людина ззовні не така, як усі, з неї можна знущатися.

Кожна людина -унікальна, і в неї свої таланти.

Запитання 17

Підтримка та взаємодія дуже важливі для людини,що зазнає Булінгу. Головне-не залишатися байдужим.Чому важливо захищати інших та допомагати їм? Обери правдиві твердження.

варіанти відповідей

можливо,крім тебе,ніхто цю людину не захистить

людина,яку ображають, теж почне цькувати інших

у соціальних мережах можна цькувати людей,їх це не ображає

образи можуть перейти у бійку

якщо людина відрізняється від інших. то можна і покепкувати з неї

не варто захищати інших

Запитання 18

Це ніби замкнене коло, яке повинен хтось розірвати. Інколи жертви стають булерами,щоб самоствердитись. Проте така поведінка не допоможе протидіяти булінгу. Пам]ятай,найкращий вихід-розповісти дорослим,які можуть вплинути на ситуацію та допомогти. Прочитай ситуацію та визнач правдиві твердження.

" Під час уроків хлопчик посварився з однокласниками та нагрубив вчительці, яка зробила йому зауваження, бо він знову прийшов непідготовленим до уроку. Однокласники не приймали його до своєї компанії та часто глузували з нього, але він намагався не видавати свого болю через це.Насправді ж йому було страшно. Адже кожного дня,після уроків,біля роздягальні ,на нього чекали старшокласники,які вимагали в нього гроші. Він кожного дня їм пояснюва ,що їх у нього немає. Це неабияк обурює старшокласників, які починають його штовхати та ображати".

варіанти відповідей

Якщо тебе булять, ти маєш булити інших у відповідь

Ніхто не має права тебе ображати

Треба терпіти знущання. Усі старшокласники знущаються над меншими.

Якщо тебе систематично ображають,треба сказати про це дорослим, яким ти довіряєш.

Запитання 19

Той хлопець,що завжди сідає на задню парту і щось постійно пише,міг би видати свій роман .А та дівчина,що носить дивний одяг,могла б зробити прорив у світовій моді. Мабуть хтось скаже,що "це неможливо"! Але це не так!

Наприклад, Тейлор Свіфт будучи однією з найуспішніших музичних виконавиць усіх часів, продала понад 40 мільйонів копій своїх альбомів, у шкільні роки була жертвою булінгу, а тепер її музичні альбоми займають перші місця у музичних чартах.З дитинства майбутня зірка була творчою натурою,але серед однолітків вона була "білою вороною" ,її не запрошували на вечірки, навіть не розмовляли з нею. Тейлор зізналася, що саме такому ставленню вона навчилася бути сильною та досягати успіхів.

Проте дуже важливо притидяти булінгу,бо наслідки можуть бути катастрофічними. Як запобігти булінгу? Обери правильні відповіді.

варіанти відповідей

не створювати та не розвивати конфліктні ситуації

звернутися на телефонну Гарячу лінію з протидії булінгу 116 000

повідомляти дорослим про ситуації булінгу,які ти бачиш навколо

захищати тих, хто потерпає від булінгу

звернутися на дитячу лінію 116 111 або 0 800 500 225

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест