ТЕМА 9 (Кухар ІІІ)

Додано: 25 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 65 разів
34 запитання
Запитання 1

Що відбувається з харчовими речовинами овочів під час їх варіння?

варіанти відповідей

Декстринізація крохмалю

Клейстеризація крохмалю

Карамелізація цукру і меланоїдинових утворень

Запитання 2

Що відбувається з харчовими речовинами овочів під час їх смаження?

варіанти відповідей

Декстринізація крохмалю, карамелізація цукрів і меланоїдинових утворень.


Клейстеризація крохмалю

Денатурація білків

Старіння крохмалю

Запитання 3

Укажіть правильний варіант варіння овочів, що мають зелене забарвлення.

варіанти відповідей

Варять у невеликій кількості води (0,5 - 07 л) при бурхливому кипінні та закритій кришці.

Варять у невеликій кількості води (0,7 - 0,8 л) при бурхливому кипінні та відкритій кришці.

Варять у великій кількості води (3 - 4 л на 1 кг) при бурхливому кипінні та відкритій кришці.

Варять у великій кількості води (5 - 6 л на 1 кг) при слабкому кипінні та закритій кришці.

Запитання 4

В якій воді краще варити овочі?

варіанти відповідей

У жорсткій зі значним вмістом солей кальцію.

У кислому середовищі.

У м'якій воді, яка містить менше солей кальцію.

Запитання 5

В якому випадку при варінні овочів найкраще зберігається вітамін С?

варіанти відповідей

Овочі слід варити у посуді з металу, що окислюється

Варити овочі слід при помірному кипінні, співвідношення овочів і води повинне відповідати рецептурі.

Овочі можна зберігати тривалий час обчищеними та нарізаними

Варити овочі з відкритою кришкою

Запитання 6

Як варять швидкозаморожені овочі?

варіанти відповідей

Овочі кладуть у киплячу воду, не розморожуючи їх.

Овочі розморожують на повітрі, а потім кладуть у холодну воду і варять до готовності.

Овочі розморожують на повітрі, а потім кладуть у гарячу воду і варять до готовності.

Овочі розморожують у воді, а потім відварюють у цій самій воді.

Запитання 7

При варінні картоплі, її закладають у

варіанти відповідей

 холодну воду

гарячу воду

теплу воду

Запитання 8

Для припускання капусту білоголову нарізують

варіанти відповідей

 соломкою

 січуть

шашками

Запитання 9

 Страву "Картопля фрі" солять

варіанти відповідей

на початку смаження

в кінці смаження

 після смаження

Запитання 10

Страви з овочів подають на

варіанти відповідей

підігрітих столових мілких тарілках

баранчиках

порційних сковородах

Запитання 11

Картоплю для картопляного пюре протирають

варіанти відповідей

гарячою

теплою

холодною

Запитання 12

Овочі смажать основним способом на нагрітій сковороді з жиром до

варіанти відповідей

90°C

100-120°C

140-150°C

Запитання 13

Для приготування страви "картопля смажена" її солять

варіанти відповідей

на початку смаження

в середині смаження

 в кінці смаження

Запитання 14

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з

варіанти відповідей

двох видів продуктів нескладного приготування

2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

трьох видів продуктів нескладного приготування

Запитання 15

Вкажіть норми подавання додаткового гарніру на 1 порцію

варіанти відповідей

25 г, 50 г, 75 г

50, 75, 100, 150 г

200, 250 г

Запитання 16

Буряк столовий варять

варіанти відповідей

обчищеними

  з шкірочкою

 обчищеними або з шкірочкою

Запитання 17

При варінні вода має покривати овочі на

варіанти відповідей

2-3 см

1-2 см


 3-4 см

Запитання 18

Які з перерахованих овочів варять без солі?

варіанти відповідей

спаржу, артишоки, гарбузи

 буряки, моркву, зелений горошок

картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 19

Сушені овочі перед варінням промивають,

заливають холодною водою і

залишають для набухання на

варіанти відповідей

1-3 год.

1-5 год

3-4 год.

Запитання 20

Зварену картоплю зберігають на марміті не більше ніж

варіанти відповідей

60 хв.

2 год.

3-4 год.

Запитання 21

Для припускання нарізані овочі викладають шаром

варіанти відповідей

5 см

8 см

 10 см

Запитання 22

Припущені овочі заправляють соусом

варіанти відповідей

томатним

білим основним

молочним

Запитання 23

Для припускання використовують помідори

варіанти відповідей

 з шкірочкою

без шкірочки


 з шкірочкою та без шкірочки

Запитання 24

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

баклажани, цибулю ріпчасту

 картоплю, моркву

 буряк, стручки квасолі

Запитання 25

У фритюрі овочі смакжать при температурі

варіанти відповідей

140-150°C

 170-180°C

200-250°C

Запитання 26

При смаженні у фритюрі беруть жиру

варіанти відповідей

 у 5 разів більше ніж овочів

 у 7 разів бальше ніж овочів

  у 4 рази більше ніж овочів

Запитання 27

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

варіанти відповідей

розм'якшилися

швидше просмажилися

видалити гіркоту

Запитання 28

Для страви "цибуля фрі" цибулю нарізують

варіанти відповідей

часточками

кільцями

соломкою

Запитання 29

Овочі запікають при температурі

варіанти відповідей

 160-180°C

200-250°C

250-280°C

Запитання 30

Запечені страви з овочів зберігають протягом

варіанти відповідей

1 год.

2 год.

3 год.

Запитання 31

Страви із запечених овочів поділяють на ....

варіанти відповідей

дві групи

три групи

чотири групи

Запитання 32

Під час теплової обробки маса обочів.....

варіанти відповідей

зменшується

збільшується

залишається такою ж

Запитання 33

Скільки картоплі брутто необхідно взяти для приготування 100 порцій картопляного пюре у лютому за колонкою 1 Збірника рецептур страв та кулінарних виробів? 

варіанти відповідей

26,9 кг

17,5 кг

29,6 кг

Запитання 34

Розрахувати кількість картоплі масою брутто для приготування 10 порцій картоплі смаженої із вареної у квітні, якщо маса нетто картоплі на одну порцію 301 г.

варіанти відповідей

5017 г

7525 г

4130 г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест