Страви української кухні

Додано: 6 грудня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 662 рази
10 запитань
Запитання 1

Перші страви української кухні поділяють на:

варіанти відповідей

Заправні

Пюреобразні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Заправні

Холодні

Пюреобразні


Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Запитання 2

За характером рідкої основи перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Перші страви на бульйонах і відварах

На молоці

На хлібному квасі, сироватці, кислому молоці, охолодженому овочевому відварі, охолоджених та проціджених бульйонах, відварах із житніх сухарів

На фруктових і ягідних відварах

На воді

Всі відповіді правильні

Запитання 3

 За температурою подавання перші страви поділяють на

варіанти відповідей

Холодні

Гарячі

Прохолодні

Теплі

Запитання 4

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається

варіанти відповідей

огірковий суп

капусняк

борщ

розсольник

Запитання 5

 Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це

варіанти відповідей

капусняк

куліш

голубці

салат

Запитання 6

Каші за консистенцією залежно від співвідношення крупи і рідини поділяються на

варіанти відповідей

Розсипчасті

В’язкі

Рідкі

Розсипчасті

Слизькі

Рідкі

Сухі

Рідкі

Запитання 7

Яку крупу роблять з ячменю

варіанти відповідей

манну

перлову

пшеничну

ячневу

Запитання 8

Вкажи способи варіння макаронних виробів

варіанти відповідей

зливні

незливні

заливні

розливні

Запитання 9

Привар - це

варіанти відповідей

напій

перша страва

збільшення макаронних виробів в об’ємі і масі за рахунок поглинання рідини

приправа

Запитання 10

Відвар з макаронних виробів використовують

варіанти відповідей

Для приготування перших страв

Для приготування соусів

Ніяк не використовують

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест