Страви української кухні

Додано: 23 січня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
6 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

Деруни

Вареники

Зрази

Запитання 2

Одна з найпопулярніших українських страв.

варіанти відповідей

Суп

Борщ

Капусняк

Запитання 3

Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смутами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку)

варіанти відповідей

Соломоха

 

Суп

 Галушки

Запитання 4

Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

Деруну

  

Терчаники


  Драники

  

Запитання 5

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від

варіанти відповідей


- природно-географічних умов 

 

  - кількості людей в родині

 - набору продуктів

Запитання 6

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

Оладки


  Пампушки

  

Галушки


  Пиріжки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест