Страви української кухні.Борщ.

Додано: 17 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 317 разів
10 запитань
Запитання 1

Обов'язковою складовою українського борщу є:

варіанти відповідей

Ріпа

Червоний столовий буряк

Галушки

Сало

Запитання 2

Види борщу:

варіанти відповідей

Червоний

Зелений

Холодний

Комбінований

Запитання 3

Рідкою основою для борщу можуть бути:

варіанти відповідей

Бульон

Квас

Молоко

Овочевий відвар

Запитання 4

За способами подачі борщі розрізняють:

варіанти відповідей

З пампушками

З галушками

В гарбузі

В капусті

Запитання 5

При якому кипінні необхідно варити борщ?

варіанти відповідей

При бурхливому кипінні

При середньому кипінні

При слабкому кипінні

Запитання 6

Гриби та квасолю перед приготуванням слід залити водою:

варіанти відповідей

На 30 хвилин

На добу

На 3 - 6 годин

Не варто замочувати

Запитання 7

Коли доцільно додати спеції до борщу?

варіанти відповідей

Після закипання рідкої основи

За 5-7 хвилин до готовності

В готову страву, після вимкнення плити

Запитання 8

За температурою подачі борщ може бути:

варіанти відповідей

Гарячим

Холодним

Замороженим

Запитання 9

Що наші предки використовували для приготування борщу замість картоплі?

варіанти відповідей

Гарбуз

Ріпу

Сало

Квасолю

Запитання 10

З якою метою після приготування готовий борщ необхідно настояти під кришкою протягом 10-15 хвилин?

варіанти відповідей

Щоб при подачі він був не занадто гарячим

Щоб сплив на поверхню жир

Щоб дати можливість кухарю відпочити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест