Страви української кухні.Борщ.

Додано: 11 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Тест виконано: 121 раз
12 запитань
Запитання 1

Обов'язковою складовою українського борщу є:

варіанти відповідей

Ріпа

Червоний столовий буряк

Галушки

Сало

Запитання 2

Види борщу:

варіанти відповідей

Червоний

Зелений

Холодний

Комбінований

Запитання 3

Рідкою основою для борщу можуть бути:

варіанти відповідей

Бульон

Квас

Молоко

Овочевий відвар

Запитання 4

За способами подачі борщі розрізняють:

варіанти відповідей

З пампушками

З галушками

В гарбузі

В капусті

Запитання 5

При якому кипінні необхідно варити борщ?

варіанти відповідей

При бурхливому кипінні

При середньому кипінні

При слабкому кипінні

Запитання 6

Гриби та квасолю перед приготуванням слід залити водою:

варіанти відповідей

На 30 хвилин

На добу

На 3 - 6 годин

Не варто замочувати

Запитання 7

Коли доцільно додати спеції до борщу?

варіанти відповідей

Після закипання рідкої основи

За 5-7 хвилин до готовності

В готову страву, після вимкнення плити

Запитання 8

За температурою подачі борщ може бути:

варіанти відповідей

Гарячим

Холодним

Замороженим

Запитання 9

Що наші предки використовували для приготування борщу замість картоплі?

варіанти відповідей

Гарбуз

Ріпу

Сало

Квасолю

Запитання 10

З якою метою після приготування готовий борщ необхідно настояти під кришкою протягом 10-15 хвилин?

варіанти відповідей

Щоб при подачі він був не занадто гарячим

Щоб сплив на поверхню жир

Щоб дати можливість кухарю відпочити

Запитання 11

Овочі для борщу нарізають:

варіанти відповідей

 кільцями

брусочками

соломкою

шашками

кубиками

Запитання 12

Продукти для приготування борщу:

варіанти відповідей

буряк, картопля, капуста, цибуля, борошно, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, сало (при бажанні), кріп, петрушка.

буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, лавровий лист, сало (при бажанні), кріп, петрушка.

картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, паприка, кріп, петрушка.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест