Страви української кухні (деруни, страви з круп, борщ)

Додано: 3 березня
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
22 запитання
Запитання 1

Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно:...

варіанти відповідей

варіння і тушкування

печіння і смаження

пряження

усі варіанти відповідей правильні

Запитання 2

Українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з м'яса, грибів, овочів, фруктів, ягід та сиру - це...

варіанти відповідей

пироги

галушки

вареники

Запитання 3

До обрядових страв належить...

варіанти відповідей

коровай

коливо

пиріг

вареники

Запитання 4

Овочі в харчуванні людини є основним джерелом ...

варіанти відповідей

вітаміну С

білків

жирів

Запитання 5

До видів теплової обробки овочів належить...

варіанти відповідей

варіння і тушкування

смаження і запікання

пасерування

всі варіанти відповідей правильні

Запитання 6

Найбільше вітамінів в овочах зберігається під час теплової обробки...

варіанти відповідей

варіння

смаження

тушкування

запікання

Запитання 7

Найбільша втрата вітамінів з овочів відбувається під час теплової обробки ...

варіанти відповідей

пасерування

варіння

смаження

тушкування

Запитання 8

Щоб зберегти в овочах найбільше вітамінів під час теплової обробки, їх потрібно...

варіанти відповідей

варити цілими

різати на дрібні шматочки

різати на великі шматочки

Запитання 9

Для приготування дерунів необхідні наступні продукти...

варіанти відповідей

картопля, цибуля

яйце, борошно, сіль, перець, олія

крохмаль, сода

Запитання 10

Яку картоплю не варто використовувати для приготування дерунів?

варіанти відповідей

стару

молоду

тверду

Запитання 11

До первинної обробки продуктів належить:

варіанти відповідей

миття овочів

чищення овочів

сортування овочів

Запитання 12

Під час приготування дерунів потрібно остерігатися потрапляння в розігрітий жир...

варіанти відповідей

жиру

води

спецій

Запитання 13

Чому страви із круп потрібно об'єднувати з іншими продуктами?

варіанти відповідей

білки круп неповноцінні по вмісту в них деяких амінокислот

щоб було смачніше

щоб страви були різноманітніші

Запитання 14

Яка крупа покращує мозкову діяльність?

варіанти відповідей

пшоно

ячна

пшенична

Запитання 15

Яка крупа зміцнює імунітет та нормалізує психологічний стан?

варіанти відповідей

сорго

кус-кус

артек

Запитання 16

Чи правильне твердження, що всі крупи мають свій термін зберігання?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 17

У якому співвідношенні потрібно використовувати крупу та воду під час приготування гречаної каші?

варіанти відповідей

1:1,5

1:2

1:1

Запитання 18

Чи правильне твердження, що каші швидкого приготування містять стільки ж корисних речовин як і звичайні каші?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 19

До основних складових борщу належить:

варіанти відповідей

капуста, картопля

буряк, морква

цибуля, квасоля

всі варіанти відповідей правильні

Запитання 20

Спеції до борщу додають за ... хвилин до готовності.

варіанти відповідей

20-30 хв

5-7 хв

15-20 хв

Запитання 21

Кришки гарячого посуду потрібно брати прихваткою і відкривати...

варіанти відповідей

до себе

від себе

вверх

Запитання 22

Як правильно називається харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, сприяє зміцненню її здоров'я.

варіанти відповідей

продумане харчування

раціональне харчування

сплановане харчування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест