Страви з круп

Додано: 5 квітня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Копія з тесту: Страви з круп
6 запитань
Запитання 1

Які крупи для приготування каш ви знаєте?

варіанти відповідей

 манна, вівсяна, гречана, пшенична, вівсяна

 перлова, пшонка, манна, гречана, кукурудзяна

 рисова, перлова, пшонка, манна, гречана, кукурудзяна

Усі відповіді правильні

Запитання 2

Які ти знаєш способи первинної обробки круп?

варіанти відповідей

перебирають, просіюють,миють, підсушують

перебирають, просіюють,миють, замочують

перебирають, просіюють,миють, підсушують, обсмажують, замочують

перебирають, просіюють,миють, відбивають, підсушують, обсмажують, замочують

Запитання 3

Яка консистенція каш вам відома?  

варіанти відповідей

 В'язка, рідка, розсипчаста, густа

В'язка, рідка, напіврідка, розсипчаста, густа,

  В'язка, рідка, розсипчаста

Запитання 4

Які страви з крупів є обрядовими?

варіанти відповідей

 "бабусина каша"

 кутя, коливо

  "весняна" каша, "мирова" каша

Усі відповіді правильні

Запитання 5

Яке співвідношення крупів і рідини при приготуванні каш різної консистенції?

варіанти відповідей

розсипчаста - 1,0-2,0 склянки рідини на 1 склянку крупи

в'язка - 3-3,5 склянки рідини на 1 склянку крупи

рідка - 5-7 склянок рідини на 1 склянку крупи



розсипчаста - 1,5-2,5 склянки рідини на 1 склянку крупи

в'язка - 3-4 склянки рідини на 1 склянку крупи

рідка - 5-6 склянок рідини на 1 склянку крупи

Запитання 6

Яким посудом краще користуватися під час приготування каші?

варіанти відповідей

Використовують посуд з товстим дном (4-5см) 

Використовують посуд з тонким дном (2-3см)

Все одно яка каструля

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест