Страви з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 12 листопада
Предмет:
23 запитання
Запитання 1

Яких харчових речовин найбільше містять страви з круп?

варіанти відповідей

 Жири.

Білки

Вуглеводи

Мінеральні речовини

Запитання 2

 Які крупи містять найбільше білків?

варіанти відповідей

Пшоно

Рис

Бобові

Крупа перлова

Запитання 3

 Які з бобових корисні в разі захворювань серцевосудинної системи і нирок?

варіанти відповідей

Квасоля.


Горох.


Сочевиця.


Усі відповіді є правильними.

Запитання 4

 Які крупи не промивають?

варіанти відповідей

Гречана.


Перлова.


Манна.


Рисова.

Запитання 5

 Назвати вихід розсипчастої рисової каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

3–4 кг.


2,1–3 кг.


1,5–2,0 кг.


1–1,5 кг.

Запитання 6

 Назвати вихід в’язкої гречаної каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

2–3 кг.



3,5–3,8 кг.



4–5 кг.


1–2 кг.

Запитання 7

 З якої крупи готують кашу в’язку з гарбузом?

варіанти відповідей

Перлова.



Гречана.



Вівсяна.


Пшоно.

Запитання 8

 У якому посуді рекомендується варити розсипчасту кашу?

варіанти відповідей

Із товстим дном.


Із товстим дном з нержавіючої сталі


Емальований.


Із не товстим дном.

Запитання 9

 Які крупи погано розварюються у молоці?

варіанти відповідей

Гречана.


Манна


Перлова.


Вівсяні пластівці «Геркулес»

Запитання 10

 З якої крупи готують рідкі каші?

варіанти відповідей

Гречана.


Ячна.


Рисова.


Пшоно.

Запитання 11

 Каші якої консистенції використовують для приготування котлет, запіканок, пудингів?

варіанти відповідей

В'язкі

Розсипчаста

Рідка

Всі відповіді вірні

Запитання 12

 Пудинги відрізняються від запіканок  

варіанти відповідей

видом крупи;


більшою кількістю крупи і рідини;


наявністю збитих білків яєць;


відсутністю жиру та яєць.

Запитання 13

 Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: зерна добре зварені, зберегли форму, легко відокремлюються одне від одного.

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 14

 Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: каша має густу консистенцію, за температури 60–70 °С тримається в тарілці гіркою, не розпливається, крупинки добре розварені, але не злипаються між собою.

варіанти відповідей

Рідка.

Розсипчаста.

 В’язка.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 15

 За якої температури обсмажують сиру гречану крупу в жаровій шафі?

варіанти відповідей

80–90 °С.

90–100 °С. 

100–110 °С.


 110–120 °С.

Запитання 16

 Страви з каш реалізують протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

1 година

2 години

3 години

4 години

Запитання 17

 Із яким соусом подають відварні бобові?

варіанти відповідей

Червоний


Грибний.


Білий із розсолом.


Соус-маринад.

Запитання 18

 Коли варять бобові, не рекомендується додавати соду, адже вона ...  

варіанти відповідей

руйнує вітаміни групи В і погіршує колір і смак страви


уповільнює готовність бобових;


негативно впливає на якість білка бобових;


негативно впливає на харчові речовини бобових.

Запитання 19

 Коли солять бобові під час варіння?

варіанти відповідей

Коли зерна повністю розваряться


На початку варіння до закипання.


На початку варіння після закипання. 


За 20 хвилин після закипання. 

Запитання 20

 Який приварок макаронних виробів, що готують у зливний спосіб?

варіанти відповідей

110%.


120%. 


130%. 


150%. 

Запитання 21

 Який приварок макаронних виробів, що їх варять у незливний спосіб для приготування запечених страв? 

варіанти відповідей

110–130%


130–160%


160–190%


200–300%

Запитання 22

 Назвати строк реалізації страв із макаронних виробів

варіанти відповідей

1 година

2 години

3 години

4 години

Запитання 23

 Назвати строк реалізації страв із бобових

варіанти відповідей

5 годин

4 години

3 години

2 години

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест