Страви з м'яса і м'ясопродуктів

Додано: 14 січня 2021
Предмет:
Тест виконано: 10 разів
12 запитань
Запитання 1

Які частини туші яловичини використовують для смаження?

варіанти відповідей

Лопатка, підлопаткова частина, пружок


Вирізка, тонкий, товстий край


Грудинка, бокова, зовнішня частини

Лопатка, вирізка, грудинка

Запитання 2

Який процес зумовлює колір румяної кірочки при смаженні м'яса?

варіанти відповідей

Декстринізація крохмалю


Денатурація білків


Меланоїдинове утворення

Карамелізація


Запитання 3

Який процес впливає на розм’якшення м’яса при тепловій обробці?

варіанти відповідей

Перехід колагену у глютин


Зсідання білків

Деформація волокон


Коагуляція білків


Запитання 4

В яку воду закладають м’ясо при варінні для других страв?

варіанти відповідей

Холодну


Теплу

Гарячу

Не має значення

Запитання 5

Скільки потрібно брати рідини для варіння 1кг м’яса ?

варіанти відповідей

2-2,5л


1-1,5л


0,5-1л


1,5-2л


Запитання 6

Чому не допустимо бурхливе кипіння при тушкуванні м’яса?

варіанти відповідей

Втрата аромату


Збільшується втрата маси м’яса


Втрата поживних речовин


М'ясо втрачає жир


Запитання 7

Яка повинна бути внутрішня температура стейку зі ступенем просмаження "Rare"?

варіанти відповідей

460 С


550 С


650 С


500 С


Запитання 8

Яка повинна бути внутрішня температура стейку зі ступенем просмаження "Medium Well"?

варіанти відповідей

650 С

500 С

700 С

550 С


Запитання 9

За рахунок якого процесу м’язові волокна ущільнюються, втрачають здатність вбирати воду і маса м’яса зменшується?

варіанти відповідей

Деформація волокон


Зсідання білків


Перехід колагену у глютин


Дезагрегація білків


Запитання 10

Яку частину свинячої туші не доцільно використовувати для варіння?

варіанти відповідей

Грудинка


Шия

Лопатка

Корейка

Запитання 11

Який стейк нарізають з товстого краю на перетені 4 м'язів, завдяки чому має дрібні волокна ті багато прошарок жиру

варіанти відповідей

Портерхаус

Філе-міньон

Тібоун

Рібай

Запитання 12

Який стейк готують з кісткою, яка розділяє (стріплойн і тендерлойн) спино-поперекову частину і вирізку?

варіанти відповідей

Портерхаус

Рібай

Філе-міньон

Шатобріан

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест