Страви з яєць

Додано: 16 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 253 рази
11 запитань
Запитання 1

Будова яйця. Надайте правильну відповідь

варіанти відповідей

1 - шкаралупа, 2 - білок, 3 - повітряна камера, 4 - канатик, 5 - зародковий диск, 6 - жовток.

1 - шкаралупа, 2 - білок, 3 - повітряна камера, 4 - канатик, 5 - жовток 6 - жовткова оболонка.

1 - шкаралупа, 2 - повітряна камера, 3 - білок, 4 - канатик, 5 - жовток, 6 - зародковий диск.

Запитання 2

Який зі способів теплової обробки страви з яєць зайвий:

варіанти відповідей

Варіння

Смаження

Запікання

Тушкування

Запитання 3

Що треба додавати в воду під час варіння, щоб запобігти витіканню яйця?

варіанти відповідей

Сіль

Цукор

Оцет

сода

Запитання 4

У який спосіб зварене яйце?

варіанти відповідей

Рідко

Круто

Без шкаралупи

В "мішечок"

Запитання 5

Як називається ця страва?

варіанти відповідей

Омлет класичний

Омлет змішаний

Омлет фарширований

Яєчня

Запитання 6

Знайдіть відповідність свіжості яєць.

варіанти відповідей

А - 1 тиждень, Б - 2 тижні, В - 3 тижні, Г - 4 тижні

А - свіже, Б - 1 тиждень, В - 2-3 тижні, Г - 5-6 тижнів

А - свіже, Б - 2-3 тижні, В - 3-4 тижні, Г - 8 тижнів

Запитання 7

Визнач продукти переробки яєць

варіанти відповідей

Меланж і яєчний порошок

Меланж і яєчна суміш

Яєчний порошок і заморожені яйця

Запитання 8

Яйця курячі харчові залежно від терміну зберігання поділяються на

варіанти відповідей

 столові, холодильникові, тривалого зберігання

свіжі, холодильникові і вапновані

курячі свіжі, холодильникові

Запитання 9

Яєчний меланж - це

варіанти відповідей

суміш яєчних білків і жовтків (без шкаралупи), перемі­шаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при темпе­ратурі -18 °С

суміш тільки жовтків , перемі­шаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при темпе­ратурі -10 °С

це висушена суміш білків і жовтків, зберігають його при кімнатній температурі і відносній вологості повітря 65-75 протягом 6 міс

Запитання 10

Час варіння яєць різними способами

варіанти відповідей

Яйця рідкі - 2-3 хв. Яйця "в мішечок" - 4-5хв. Яйця зварені круто - 8-12 хв. 

Яйця рідкі - 2,5-3 хв. Яйця, зварені круто.- 4,5-5 хв. Яйця напіврідкі - 8-10 хв 

Яйця рідкі - 2,5-3 хв. Яйця "в мішечок" - 4,5-5хв. Яйця зварені круто - 8-10 хв 

Яйця рідкі - 5-3 хв. Яйця "в мішечок" - 5хв, Яйця зварені круто - 10 хв.

Запитання 11

Який термін зберігання страв з яєць?

варіанти відповідей

2 години при кімнатній температурі

Страви з яєць підлягають зберіганню в холодильній шафі

Страви з яєць не підлягають зберіганню, готують їх за попитом, яйця зварені круто, зберігають у шкара­лупі сухими

Всі варіанти вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест