Страви з яєць

Додано: 30 травня
Предмет: Технології, 6 клас
30 запитань
Запитання 1

Страви з яєць за способом теплової обробки ділять на :

варіанти відповідей

Варені,смажені та запечені

Запечені, в мішочок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Визначення якості яєць проводять за допомогою приладу ...

варіанти відповідей

Телескоп

Овоскоп

Мікроскоп

Запитання 3

Як перевірити якість яєць ,якщо немає овоскопа?

варіанти відповідей

Покрутити

Занурити у розчин солоної води (свіже- залишається на дні,тухле піднімається на верх)

Оглянути на наявність тріщин та пошкоджень

Запитання 4

Що собою представляє меланж?

варіанти відповідей

Засушене яйце

Заморожене яйце

Яєчний розчин

Запитання 5

При варінні яєць для чого у воду додають сіль?

варіанти відповідей

для того щоб покращити смак

щоб під час варіння яйце не витікало

щоб краще чистилося

Запитання 6

Що собою представляє яєчний порошок?

варіанти відповідей

заморожене яйце

засушені та розтерті яйця

розчин яєчний

Запитання 7

Для чого варені яйця після того як зварили занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб ще раз помити

щоб краще чистилися

щоб охололи

Запитання 8

Як класифікують смажені яєчні страви?

варіанти відповідей

яєчня смажена натуральна, яєчня з гарніром, омлет

яєчня смажена, яйця в мішочок, омлет

омлет з начинкою, пашот, яєчня натуральна

Запитання 9

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку, тримаючи від себе

Запитання 10

Обери правильні вимоги безпеки під час приготування їжі:

варіанти відповідей

при нарізанні продуктів пальці тримають на відстані від леза ножа

передавати ніж один одному лезом уперед

консервні банки відкривають спеціальним ключем

нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Запитання 11

Як називається яєчна страва, зварена "в мішечок" без шкарлупи?


варіанти відповідей

моллет

уевос

пашот

фондю

Запитання 12

Який із способів теплової обробки страви з яєць зайвий:

варіанти відповідей

варіння

копчення

смаження

запікання

Запитання 13

Що треба додавати в воду під час варіння, щоб запобігти витіканню яйця?

варіанти відповідей

сіль

цукор

сода

оцет 9%

Запитання 14

Якої консистенції варене яйце, представлене на фотографії?

варіанти відповідей

рідке

круте

"в мішечок"

Запитання 15

Як називається омлет із додаванням овочів, свіжої зелені, молочних або м'ясних продуктів?

варіанти відповідей

натуральний

мішаний

фарширований

Запитання 16

Який спосіб приготування страви з яйця представлений на фотографії?

варіанти відповідей

яйце варене рідке

яєчня із салом

яєчня з гарніром

омлет

Запитання 17

Оберіть компоненти, необхідні для приготування натурального омлета:

варіанти відповідей

яйця

сода

молоко

сіль

Запитання 18

Для того щоб приготувати рідкі яйця їх треба варити :

варіанти відповідей

2-3 хв.з моменту закіпання

5-7 хв.з моменту закіпання

10 хв. з моменту закіпання

Запитання 19

Щоб приготувати яйця зварені в мішочок їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закіпання

4-5 хв. з моменту закіпання

10 хв. з моменту закіпання

Запитання 20

Вимоги до якості смажених яєць. Оберіть вірні варіанти.

варіанти відповідей

яєчня зберігає форму і має напіврідкий жовток.

краї яєчні підсушені.

не бажані білі плями на жовтку від солі, неправильна форма жовтка.

краї яєчні не підсушені.

Запитання 21

Чи можна посипати сіллю жовток?

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 22

Виберіть із запропонованих продуктів ті, які необхідні для приготування яєчні з салом.

варіанти відповідей

яйця

яйця, сало, сіль, вершкове масло.

яйця, молоко

Запитання 23

Залежно від виду птиці розрізняють яйця:

варіанти відповідей

курячі

крокодилячі

страусині

перепелині

Запитання 24

Яка найбільш цінна частина яйця?

варіанти відповідей

білок

жовток

шкарлупа

Запитання 25

За допомогою якої рідини можна визначити якість яєць у домашніх умовах?

варіанти відповідей

молока

сиропу

сольового розчину

Запитання 26

Яке буде положення яйця у склянці з соляним розчином , якщо яйце свіже?

варіанти відповідей

на поверхні

посередині склянки

на дні

Запитання 27

Як необхідно зберігати яйця у холодильнику?

варіанти відповідей

гострим кінцем вверх

гострим кінцем вниз

Запитання 28

Які є продукти переробки курячих яєць?


варіанти відповідей

яєчня

яєчний порошок

омлет

меланж

альбумін

Запитання 29

Види яєць: (за терміном зберігання)

варіанти відповідей

дієтичні

відбірні

охолоджені

столові

Запитання 30

Як називаються яйця, якщо їхня маса вище 73 г?

варіанти відповідей

М дрібні

О вищої категорії

В відбірні

1 першої категорії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест