Структурна організація та функції білків. Ферменти.

Додано: 22 вересня 2019
Предмет: Біологія, 9 клас
Тест виконано: 1808 разів
12 запитань
Запитання 1

Білок складається із залишків:

варіанти відповідей

білкових кислот

амінокислот

карбонових кислот

безоксигенових кислот

Запитання 2

Білок є лінійним з'єднанням мономерів

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Первинна структура білка забеспечується зв'язком:

варіанти відповідей

водневим

дисульфідним

пептидним

йонним

Запитання 4

У клітинах живих організмів міститься амінокислот:

варіанти відповідей

19

22

32

20

Запитання 5

Вторинна структура білка утворюється за допомогою з'вязків:

варіанти відповідей

водневих

пептидних

дисульфідних

йонних

Запитання 6

Після прикріплення білків до ловерхні бактеріальної клітини остання швидко знищується імунними клітинами (оберіть функцію та приклад білка)

варіанти відповідей

транспортна

міозин

каталітична

колаген

антитіла

сигнальна

захисна

Запитання 7

Зменшення кількості білків у шкірі призводить до втрати нею еластичності (оберіть функцію та приклад білка):

варіанти відповідей

актин

транспортна

альбумін

захисна

стуктурна

колаген

каталітична

інсулін

Запитання 8

Розщеплення білків їжі значно прискрюється завдяки білку, що віділяється стінками шлунка (оберіть функцію і приклад білка):

варіанти відповідей

пепсин

міозин

колаген

каталітична

захисна

запасаюча

Запитання 9

Кількість білків, що забеспечують рухи частин тіла, зростає у мускулатурі після фізичних навантажень ( оберіть функцію та приклад білка):

варіанти відповідей

альбумін

інсулін

актин

пепсин

токсична

транспортна

рухова

регуляторна

Запитання 10

Денатурація - це процес руйнування структур білка:

варіанти відповідей

первинної

вторинної

третинної

четвертинної

Запитання 11

Ренатурація білка - це

варіанти відповідей

руйнування первинної структури білка

відновлення вторинної, третинної та четвертинної структури білка

руйнування первинної, вторинної, третинної та четвертинної структури білка

відновлення вторинної структури білка

відновлення третинної структури білка

Запитання 12

Збільшення кількості білка у крові прискорює утворення глікогену в печінці й посилює споживання глюкози клітинами тіла ( обріть функцію та приклад білка):

варіанти відповідей

міозин

актин

інсулін

антитіла

транспортна

регуляторна

структурна

захисна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест