Тех. переробка

Додано: 28 грудня 2022
Предмет:
Тест виконано: 31 раз
10 запитань
Запитання 1

Які є принципи зберігання сільськогосподарської продукції за Я.Я. Нікітським.


варіанти відповідей

Біоз, ценоанабіоз, абіоз, гемібіоз.

Анабіоз, біоз, ценоанабіоз, ацидоанабіоз.

Еубіоз, ценоанабіоз, анабіоз, абіоз.

Біоз, анабіоз, ценоанабіоз, абіоз.

Запитання 2

До складу зернової маси входять такі компоненти:

варіанти відповідей

Волога.

Метолодомішки.

Зерно основної культури, мікроорганізми, повітря, кліщі, комахи.

Мінеральні добрива

Запитання 3

Що відноситься до фізичних властивостей зерна?

варіанти відповідей

Сипкість, колір, запах, шпаруватість, самосортування.

Сипкість, шпаруватість, самосортування.

Сипкість, запах, шпаруватість, самосортування.

Сорбційні властивості, самосортування, дихання, шпаруватість.

Запитання 4

Вкажіть, що проводять післязбиральної обробки зернових мас:

варіанти відповідей

Очищення та протруєння.

Зволоження та сушіння.

Очищення, сушіння, протруєння.

Очищення, сушіння, активне вентилювання.

Запитання 5

Вказати типи самозігрівання зерна:

варіанти відповідей

Гніздове, шарове, суцільне.

Гніздове, шарове, точкове.

Гніздове, вертикальне, суцільне.

Шарове, суцільне, горизонтальне.

Запитання 6

Назвіть режими зберігання зернових мас:

варіанти відповідей

У сухому, охолодженому стані, без доступу повітря, хімічне 

   консервування.

У сухому, охолодженому стані, без доступу повітря, фізичне консер­вування.

У сухому, охолодженому стані, без доступу повітря, біохімічне кон­сер­ву-

   вання.

У сухому, охолодженому стані, без доступу повітря, біологічне консерву­-  

   вання.

Запитання 7

Яке зерно пшениці, жита, ячменю, вівса вважається сухим, якщо

містить не більше?

варіанти відповідей

13% вологи.

15% вологи.

14% вологи.

16% вологи. 

Запитання 8

До теплофізичних властивостей зернових мас належать такі показники:

варіанти відповідей

Сорбція, сипкість, теплопровідність,температуропровідність.

Теплоємність, теплопровідність, температуропровідність,

   термоволого­провідність.

Теплоємність, сипкість, теплопровідність, температуропровідність.

Теплоємність, дихання, теплопровідність, температуропровідність.

Запитання 9

Що називається післязбиральним дозріванням зерна?


варіанти відповідей

Період, протягом якого зберігаються споживчі властивості зерна.

Термін зберігання товарних партій зерна, протягом якого воно може бути  

   використане на харчові, технічні й кормові потреби.

Процеси, які відбуваються в зерні й насінні під час зберігання та  

    приводять до поліпшення його посівних і технологічних якостей.

Термін, протягом якого окремі зерна зберігають здатність до проростання.

Запитання 10

Який тип зерносушарок використовують для сушіння зернобобових  

культур?

варіанти відповідей

Барабанні, шахтні

Камерні. 

Шахтні.

Барабанні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест