Техніка перекиду вперед

Додано: 8 листопада 2020
Предмет: Фізична культура, 7 клас
Тест виконано: 126 разів
5 запитань
Запитання 1

Яка підготовча вправа для вивчення перекатів, перекидів, сальто?

варіанти відповідей

основна стійка

упору присівши

сід

групування

Запитання 2

Як виконують перекат?

варіанти відповідей

Виконують їх уперед, назад, вліво, вправо.

Виконують їх уперед, вправо.

Виконують їх вліво, вправо.

Виконують їх уперед, назад, вліво, вправо, вверх, вниз.

Запитання 3

Вкажіть правильну послідовність перекиду уперед з упору присівши.

варіанти відповідей

Спираючись виставленими вверх руками, відштовхнутися ногами, зігнути руки і, переносячи вагу тіла на них, нахилити голову на коліна, спираючись лопатками,  виконати перекид.

Відштовхнутися ногами, зігнути руки і, переносячи вагу тіла на них, нахилити голову на груди, спираючись лопатками, захопити гомілки, згрупуватись і виконати перекид.

Спираючись виставленими вперед руками, відштовхнутися ногами, зігнути руки і, переносячи вагу тіла на них, нахилити голову на груди, спираючись лопатками, захопити гомілки, згрупуватись і виконати перекид.

Зігнути руки і, переносячи вагу тіла на них, нахилити голову вниз, спираючись лопатками, захопити гомілки,  виконати перекид.

Запитання 4

Вкажи послідовність перекида назад з упору присівши.

варіанти відповідей

Нахилитися вперед, округлити спину, відштовхуючись руками, закінчити перекид групуванням на колінах або в присіді.

Нахилитися вперед,  виконати перекат назад.

Відштовхуючись руками, сісти і виконати перекат назад, поставити руки біля плечей долонями на підлогу, опустити йоги за голову, закінчити перекид групуванням на колінах або в присіді.

Нахилитися вперед, округлити спину, відштовхуючись руками, сісти і виконати перекат назад, поставити руки біля плечей долонями на підлогу, опустити йоги за голову, закінчити перекид групуванням на колінах або в присіді.

Запитання 5

Вкажи послідовність виконання техніки перекиду в сторони.

варіанти відповідей

З упору, стоячи на колінах, легким поштовхом лівою рукою і ногою надати тілу рух вправо, м'яко перекотитися в групуванні через спину і лівий бік до вихідного положення. Перекиди в сторони виконують також з упору на передпліччях і колінах, з упору сидячи на п'ятках, з положення сидячи з нахилом уперед у праву і ліву сторони.

В групуванні через спину і лівий бік до вихідного положення. Перекиди в сторони виконують також з упору на передпліччях і колінах, з упору сидячи на п'ятках, з положення сидячи з нахилом уперед у праву і ліву сторони.

З упору, стоячи на колінах, легким поштовхом лівою рукою і ногою надати тілу рух вправо, м'яко перекотитися в групуванні через спину до вихідного положення.

З упору сидячи на п'ятках, з положення сидячи з нахилом уперед у праву і ліву сторони.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест