Технологічний процес підготовки до обслуговування споживачів в ЗРГ

Додано: 6 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 64 рази
20 запитань
Запитання 1

Коли виконують основне прибирання приміщень ресторану?

варіанти відповідей

Після закриття ресторану

В обідню перерву

У ранкові часи і закінчують прибирання за 1-2 години до відкриття закладу

У нічні години

Запитання 2

Яке призначення підсобного стола офіціанта?

варіанти відповідей

Для зберігання великого запасу посуду

Для відкупорювання пляшок, порціонування страв, зберігання невеликого запасу посуду

Для зберігання великого запасу столової білизни

Для зберігання страв, виробів, напоїв тривалий час 

Запитання 3

Як повинні зберігатись у серванті столова білизна, набори? 

варіанти відповідей

У верхніх відділах зберігають скляний посуд, в середніх - столову білизну, а в нижніх - столові набори

У верхніх відділах зберігають столові набори, в середніх - столову білизну, а в нижніх - чайні та кавові чашки

У верхніх відділах зберігають чайні та кавові чашки, в середніх - столову білизну, а в нижніх - столові набори

У верхніх відділах зберігають столові набори, в середніх - тарілки, а в нижніх - столову білизну

Запитання 4

Спуск скатертини при покритті столу повинен складати:


варіанти відповідей

25-35 см

10-15 см

50 см

Не має значення

Запитання 5

Від чого залежить попереднє сервірування?

варіанти відповідей

Тематики закладу

Класу закладу

Характеру обслуговування

Замовлення

Запитання 6

В якій послідовності проводиться сервірування столу?

варіанти відповідей

Скатертина, тарілки, прибори, фужери, прибори для спецій, серветки                 

Скатертина, прибори для спецій, прибори, тарілки, фужери, серветки

Скатертина, прибори для спецій, тарілки, прибори, фужери, серветки

Скатертина, фужери, прибори, тарілки, прибори для спецій, серветки

Запитання 7

На якій відстані від краю столу ставлять закусочну тарілку при сервіруванні ?

варіанти відповідей

10 см

7 см

2 см

20 см

Запитання 8

Де ставлять пиріжкову тарілку?


варіанти відповідей

Зліва від основної на відстані 5-10 см 

Справа від основної на відстані 5-10 см

За основною тарілкою

Зверху на основну тарілку

Запитання 9

З якого боку при сервіруванні кладуть ножі?

варіанти відповідей

Зліва, лезом від тарілки

Справа, лезом до тарілки

Справа, лезом від тарілки

Зліва, лезом до тарілки

Запитання 10

 Де при сервіруванні ставлять фужер для води?

варіанти відповідей

За ножами або в центрі за тарілкою

За пиріжковою тарілкою

За виделками

Справа від тарілки

Запитання 11

 В якій послідовності від основної тарілки розміщують виделки при сервіруванні?

варіанти відповідей

Рибна, столова, закусочна

Столова, рибна, закусочна

Закусочна, рибна, столова

Не має значення

Запитання 12

Вкажіть класичне місце сервіровки індивідуального ножа для маасла:

варіанти відповідей

На правий борт пиріжкової тарілки

За закусочним ножем

Зліва від пиріжкової тарілки

Перед закусочною тарілкою

Запитання 13

Де при сервіруванні розташовують десертний прибор?


варіанти відповідей

Зліва від основної тарілки

Справа від основної тарілки

Перед основною тарілкою

Кладуть на тарілку

Запитання 14

Десертні прибори розташовують у такій послідовності (від тарілки до центру столу): 

варіанти відповідей

Ніж, виделка, ложка

Ложка, виделка, ніж

Виделка, ложка, ніж

Не має значення

Запитання 15

 Яке скло використовують для попереднього сервірування столу на банкет?

варіанти відповідей

Фужер , келих для коньяку, чарку для горілки

Чарки для вина та лікеру, фужер

Чарки для горілки та вина, келих для шампанського, фужер

Фужер, чарки для горілки і лікеру

Запитання 16

Де при сервіруванні столу кладуть серветки?


варіанти відповідей

З правого боку від основної тарілки

Перед основною тарілкою

На закусочну або пиріжкову тарілку

На скатертину між ножем та виделкою

Запитання 17

Як сервірують стіл виделками?


варіанти відповідей

З правого боку тримаючи тацю лівою рукою

З лівого боку тримаючи тацю правою рукою

З лівого боку тримаючи тацю лівою рукою

З правого боку тримаючи тацю правою рукою

Запитання 18

З якого боку ставлять чайну чашку при сервіруванні сніданку?

варіанти відповідей

За пиріжковою тарілкою

Справа від закусочної тарілки   

За фужером

Перед основною тарілкою

Запитання 19

Укажіть елементи сервування для сніданку. 

варіанти відповідей

Закусочні набори, серветка, мілка столова тарілка,ніж для масла

Столові набори, серветка, закусочна тарілка, ніж для масла, чайна ложка

Десертні набори, серветка, фужер, чайна ложка,закусочна тарілка

Закусочні набори, серветка, пиріжкова тарілка,фужер, чайна ложка, закусочна тарілка, ніж для масла 

Запитання 20

Укажіть правильний порядок сервування столу до обіду. 

варіанти відповідей

Закусочна тарілка, пиріжкова тарілка, рибні прибори, келихи, серветка

Столовий прибор, келих, закусочна тарілка, пиріжкова тарілка, серветка       

Столовий прибор, келих, серветка, пиріжкова тарілка, закусочна тарілка.

Закусочна тарілка, келих,  серветка, пиріжкова тарілка,столовий прибор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест