Технологія приготування напівфабрикатів з риби, морепродуктів, розділ "Механічна кулінарна обробка риби з хрящовим скелетом" кухарі IV розряд

Додано: 3 квітня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 226 разів
12 запитань
Запитання 1

Яка послідовність кулінарної обробки риби з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

відрізування голови, зрізування спинних жучків, пластування, видалення визиги

відрізування голови, зрізування спинних жучків, видалення визиги, пластування

відрізування голови,видалення визиги, пластування, зрізування спинних жучків

Запитання 2

Для припускання, смаження і запікання пласти риби з хрящовим скелетом використовують цілими або нарізають під кутом і завтовшки:

варіанти відповідей

під кутом 30о, завтошки 1-1,5 см з шкірою або без неї;

під кутом 25о, завтошки 4-5,5 см з шкірою або без неї;

під кутом 90о, завтошки 1-1,5 см з шкірою або без неї;

Запитання 3

Яка кількість відходів становить після теплової обробки риби з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

45-55%

33-36%

25-30%

Запитання 4

Для полегшення видалення «жучків»  для варіння цілими пластами:

варіанти відповідей

пласти занурюють у гарячу воду (95оС) на 2-3 хв повністю

пласти занурюють у гарячу воду (95оС) на 2-3 хв, щоб м'якоть була над водою

зверху обшпарюють окропом

Запитання 5

Що таке визига у риб з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

луска у риб з хрящовим скелетом

щільний хрящ, замість хребта

плавники риби

Запитання 6

Яка риба відноситься до риб з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

окунь, судак, йорж, берш

кета, горбуша, сьомга, лосось, форель, сиг

білуга, севрюга, осетр, шипа, калуга

Запитання 7

Як розморожують осетрову рибу?

варіанти відповідей

у холодній воді 2-3 год

тільки на повітрі 6-10 год

у гарячій воді 1-2 хв

Запитання 8

Яка риба з хрящовим скелетом надходить до закладів ресторанного господарства невипотрошеною?

варіанти відповідей

білуга

осетр

стерлядь

Запитання 9

Як називається операція на рисунку?

варіанти відповідей

зрізування спинних жучків

видалення визиги

пластування риби з хрящовим скелетом

Запитання 10

Як називається операція на рисунку?

варіанти відповідей

зрізування спинних жучків

видалення визиги

пластування риби з хрящовим скелетом

Запитання 11

Як називається операція на рисунку?

варіанти відповідей

зрізування спинних жучків

видалення визиги

пластування риби з хрящовим скелетом

Запитання 12

Яка послідовність обробки стерляді для використання цілою:

варіанти відповідей

видаляють бічні, черевні й дрібні «жучки», не обшпарюючі рибу, потрошать через розріз у черевці, виймають визигу, видаляють зябра і промивають;

видаляють зябра, потрошать, видаляють «жучки», промивають;

видаляють бічні, черевні й дрібні «жучки», обшпарюють, виймають визигу, видаляють зябра і промивають.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест