Технологія приготування омлетів

Додано: 18 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 174 рази
11 запитань
Запитання 1

На чому краще готувати смажені страви з яєць?

варіанти відповідей

На рослинній олії

На вершковому маслі

На маргарині

Запитання 2

По тепловій обробці страви з яєць бувають:


варіанти відповідей

Смажені

Тушковані

Бланшовані

Запитання 3

Які страви належать до смажених страв із яєць?

варіанти відповідей

Яєчня

Фаршировані яйця

Салат "Олів'є"

Омлет

Запитання 4

Яка країна є батьківщиною омлету?

варіанти відповідей

Італія

Нідерланди

Україна

Франція

Запитання 5

Як поділяють омлети за технологією?

варіанти відповідей

Фаршировані

Варені

Натуральні

Смажені

Змішані

Запитання 6

Прочитайте технологію виготовлення даного омлету і оберіть, із запропонованих варіантів, його правильну назву.

Готують омлетну суміш. Для цього підготовлені яйця або яєчні продукти з'єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до

утворення піни. На добре розігріту чавунну сковороду з вершковим

маслом швидко вливають підготовлену суміш і смажать до повного її загусання.

варіанти відповідей

Змішаний

Натуральний

Фарширований

Запитання 7

Прочитайте технологію виготовлення даного омлету і оберіть, із запропонованих варіантів, його правильну назву.

У сиру омлетну масу додають гарнір – обсмажені м’ясні продукти або сало шпик, нарізані дрібними кубиками, пасеровану ріпчасту цибулю, тертий сир,

добре перемішують, смажать і подають.

варіанти відповідей

Фарширований

Змішаний

Натуральний

Запитання 8

Тривалість зберігання омлетів:

варіанти відповідей

1 год.

5-6 год.

3-4 год.

Не підлягає зберіганню.

Запитання 9

Як подають омлети на стіл?

варіанти відповідей

Кладуть на підігріту столову мілку тарілку рубцем донизу, поливають

розтопленим вершковим маслом.

Кладуть на підігріту столову мілку тарілку рубцем вверх, поливають

розтопленим вершковим маслом.

Запитання 10

Яку начинку використовують для омлетів?

варіанти відповідей

Овочева начинка

М'ясна начинка

Гірка та кисла начинка

Солодка начинка

Запитання 11

Які вимоги до якості омлетів?

варіанти відповідей

Омлет смажений має світло-жовтий колір, хвилясту

поверхню, пухку, соковиту консистенцію. Не

допускаються відокремлення рідини, ознаки псування

яєць, наявність шкаралупи.

Омлети не підлягають зберіганню, готують їх за попитом

подають негайно, оскільки під час зберігання вони

швидко втрачають свій зовнішній вигляд, твердіють,

погіршується їх смак.

Виріб пересолений

Поверхня не підгоріла, виріб не пересолений.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест