Технологія приготування солодких страв і напоїв

Додано: 2 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 259 разів
12 запитань
Запитання 1

Десертними стравами називають

варіанти відповідей

Солоні страви ,які подають наприкінці обіду або вечері на десерт

Солодкі страви , які подають наприкінці обіду або вечері на десерт

Стравами, які включають у меню сніданку

Страви , які мають солодкий смак завдяки вмісту різних цукрів

Запитання 2

За складом і способом приготування солодкі страви класифікують 

варіанти відповідей

на нату­ральні плоди; узвари й сиропи; солодкі страви з речовинами, здатними утворюва­ти драглі; гарячі солодкі страви

на узвари й сиропи; желе, муси; гарячі солодкі страви

на узвари, компоти, кава, чай, какао; солодкі страви з речовинами, здатними утворюва­ти драглі; гарячі солодкі страви

гарячі солодкі страви різної технології приготування

Запитання 3

За температурою подавання солодкі страви поділяють 

варіанти відповідей

на гарячі (55-65 °С) й холодні (10-12 °С)

на гарячі (55 °С) , холодні (10-14 °С)

на гарячі (55 °С) , теплі (35 °С), холодні (10-14 °С)

тільки гарячі (65 -75°С) й холодні (10 °С)

Запитання 4

В якому цеху готують солодкі страви 

варіанти відповідей

готують і порціонують у гарячому цеху

готують і порціонують у холодному цеху

первинну і теплову кулінарну обробку продуктів для цих страв здійснюють у холодному й гарячому цехах

первинну і теплову кулінарну обробку продуктів для цих страв здійснюють у гарячому цехах

Запитання 5

Які плоди і ягоди подають у натуральному вигляді

варіанти відповідей

яблука, айву, груші, сливи, вишні, черешні, абрикоси, персики, мандарини, апельсини, грейпфрути, лимони, фініки, інжир, хурму, банани, ананаси, виноград, смородину, аґрус, суниці, полуниці, малину

яблука, айву, груші, сливи, вишні, черешні, абрикоси, персики, мандарини, апельсини, грейпфрути, лимони, виноград, смородину, аґрус, суниці, полуниці, малину

черешні, абрикоси, персики, мандарини, апельсини, грейпфрути, лимони, виноград, смородину, аґрус, суниці, полуниці, малину

всі плоди і ягоди

Запитання 6

Як називається ця страва:

чорнослив фарширують підсмаженими і подрібне­ними горіхами. Збиту сметану або вершки з кондитерського мішечка або ложкою кладуть у креманку, зверху укладають 7 шт. фаршированого чорносливу і посипають тер­тим шоколадом.


варіанти відповідей

"Кучерявий пінчер"

"Чорнослив фарширований"

"Чорнослововий бум"

"Білосніжна і сім гномів"

Запитання 7

Що таке узвар

варіанти відповідей

компот із різних фруктів і ягід з медом

солодкий відвар на основі сиропа, компот із сушених фруктів або свіжих фруктів, з додавання меду, родзинок

відвар із сушених фруктів або свіжих фруктів, з додавання меду, без родзинок

немає правильної відповіді

Запитання 8

За технологією приготування киселі бувають

варіанти відповідей

тільки густі і напіврідкі.


різної консистенції з різними продуктами для приготування

густі, мало густі, загущені, багатослойні, напіврідкі.

густі, середньої густини, напіврідкі.


Запитання 9

Для приготу­вання 1 кг киселю різної консистенції , крохмалю необхідно

варіанти відповідей

для густого киселю беруть 80-100 г ,середньої густини - 60 г ,напіврідкі киселі - 40-50 г 

для приготування будь якої густини використовують від 20 до 100 крохмалю

для густого киселю беруть 60-80 г ,середньої густини - 35-50 г ,напіврідкі киселі - 20-40 г 

для густого 70-80 г ,середньої густини - 35-40 г ,напіврідкі киселі - 20-30 г 

Запитання 10

До гарячих солодких страв відносять

варіанти відповідей

солодкі страви з яблук (або з додаванням їх), бабки, фарширований чорнослив, сливи в тісті, пінники та ін

запіканки, бабки, сливи в тісті, пінники ,самбуки та ін

солодкі страви з різних ягід, бабки, фаршировані плоди, сливи в тісті, пінники та ін

всі відповіді вірні

Запитання 11

Вказати правильну технологію приготування тіста кляр

варіанти відповідей

яйця з'єднують із сіллю, цукром, сметаною, борошном, ретель­но перемішують і розводять молоком,готове тісто ставлять у холодильник

жовтки сирих яєць, відокремлені від білків, з'єднують із сіллю, цукром, , сметаною, борошном, ретель­но перемішують і розводять молоком,білки збивають і обережно вводять у тісто. 

жовтки сирих яєць відокрнемлюють або не відокремлюють від білків, з'єднують із сіллю, молоко або сметаною, борошном, ретель­но перемішують і тісто готове 

білки сирих яєць, відокремлені від жовтків, з'єднують із сіллю, цукром, , сметаною, борошном, ретель­но перемішують і розводять молоком, жовтки збивають і обережно вводять у тісто. 

Запитання 12

Пінники - це

варіанти відповідей

пухка солодка страви, як запечена, порціонована і подається з різними соусами і посипається цукровою пудрою

гарячі або холодні солодкі страви, до яких входять можуть входити збиті білки сирих яєць, запечені

гарячі, пухкі солодкі страви, до яких входять збиті у густу піну білки сирих яєць, акуратно відокремлені від жовтків

гарячі солодкі страви, до яких входять яєця, запечені і охолоджені

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест