Технологія приготування страв для школярів, учнів ПТУ, дієтичні страви

Додано: 5 листопада 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 12 разів
12 запитань
Запитання 1

Перелічіть методи щадіння:

варіанти відповідей

Механічне, температурне, хімічне

Механічне, фізичне, хімічне

Фізико-хімічне, температурне, хімічне

Запитання 2

Дієта №1 призначається

варіанти відповідей

при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки,

при гастритах з недостатньою секрецією і кислотністю, при колітах. 


захворюванні печінки, жовчного міхура і інших захворювань, які супроводжуються порушенням функції печінки і жовчного міхура.


Запитання 3

Дієта № 2 призначається:

варіанти відповідей

при захворюванні печінки, жовчного міхура і інших захворювань, які супроводжуються порушенням функції печінки і жовчного міхура.


при гастритах з недостатньою секрецією і кислотністю, при колітах

при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки, хронічному гастриті з збереженою або підвищеною секрецією.


Запитання 4

Дієта № 5 призначається

варіанти відповідей

Призначається при захворюваннях нирок

серцево-судинних захворюваннях 

при захворюванні печінки, жовчного міхура 

Запитання 5

Дієта № 7 призначається при:

варіанти відповідей

при захворюваннях нирок 

серцево-судинних захворюваннях 

при захворюваннях цукровим діабетом

Запитання 6

Дієта № 10 призначається:

варіанти відповідей

при захворюваннях цукровим діабетом

Призначається при захворюваннях нирок 

серцево-судинних захворюваннях 

Запитання 7

Дієта № 8 призначається

варіанти відповідей

при захворюваннях цукровим діабетом

при ожирінні

при захворюваннях нирок

Запитання 8

Дієта № 11 призначається при

варіанти відповідей

при туберкульозі

при захворюваннях цукровим діабетом

при адаптації одужуючих хворих

Запитання 9

Особливість харчування школярів обумовлена їх віком які поділяються :

варіанти відповідей

молодша (5-9 років), середня (10-12 років), ,старша (15-16 років).

 середня (11-13 років), молодша (6-10 років),старша (14-17 років).

середня (6-10 років), молодша (4-5 років),старша (10-12 років).

Запитання 10

Калорійність для хлопчиків 14-17 років сягає

варіанти відповідей

2500 Ккал.

3000 Ккал.

2750 Ккал.

Запитання 11

Загальна енергетична цінність добового раціону розподіляється таким чином:


варіанти відповідей

-         сніданок – 10%

-         обід – 30%

-         підвечірок – 20%

-         вечеря – 30%

-         сніданок – 40%

-         обід – 20%

-         підвечірок – 20%

-         вечеря – 10%

-         сніданок – 30%

-         обід – 40%

-         підвечірок – 10%

-         вечеря – 20%

Запитання 12

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів під час навчального процесу учнів ПТУ повинно становити

варіанти відповідей

12:29:45

13:35:65

14:31:55

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест