Технологія приготування смажених страв і гарнірів з з овочів

Додано: 1 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 36 разів
18 запитань
Запитання 1

Теплову обробку продуктів поділяють....

варіанти відповідей

на варіння і смаження

на тушку­вання і запікання

на основну, допоміжну і комбіновану

на пасерування, бланшування, обсмалювання і термостатування.


Запитання 2

Розрізняють такі способи смаження

варіанти відповідей

основний, у фритюрі, пасерування, на відкритому вогні.


основний, у фритюрі, без жиру, у жа­ровій шафі, на відкритому вогні.


основний, у великій кількості жиру, у мікрохвильовій печі,у грилях, у жа­ровій шафі, на відкритому вогні.


основний, припускання, на парі, на водяній бані, під тиском і у вакуумі, в апаратах струмом високої частоти

Запитання 3

Для смаження використовують овочі 

варіанти відповідей

всі види овочів

тільки сирі овочів

припущені і попередньо зварені

сирі і попередньо зварені

Запитання 4

Картоплю, нарізану брусочками, часточками, кубиками і смажену у фритюрі, називають 

варіанти відповідей

картопля фрі

картопля пай

картопля смажена основним способом

всі відповіді вірні

Запитання 5

Кабачки, гарбуз, томати, баклажани перед смаженням 

варіанти відповідей

попередньо варять або припускають

нарізують, а потім смажать

нарізують , обкачують у борошні

обсушують, щоб під час смаження не розбризкувався жир

Запитання 6

Як смажать овочів основним способом

варіанти відповідей

овочі кла­дуть на сковороду або лист з жиром і смажать з обох боків до утворення підсмаженої кірочки, доводять до готовності в мікрохвильовій шафі

підготовлені овочі або вироби з них кла­дуть на сковороду або лист з жиром, попередньо розігрітим до температури 140-150 °С, і смажать з обох боків до утворення підсмаженої кірочки, доводять до готовності в жаровій шафі

підготовлені овочі обсушують, жиру беруть у 4 рази більше, ніж овочів, нагрівають до температури 170-180 °С і закладають підготов­лені овочі. Тривалість смаження 2-8 хв.


підготовлені овочі обсушують, жиру беруть у 2рази більше, ніж овочів, нагрівають до температури 140-150 °С і закладають підготов­лені овочі. Тривалість смаження залежить від овочів

Запитання 7

Що необхідно зробити , щоб в картоплі під час смаження, утворювалась рівномірно рум'яна підсмаженна скоринка

варіанти відповідей

картоплю перед смаженням обсушити на сухій тканині

змити крохмальні зерна з поверхні сирої нарізаної картоплі

зварити, обчистити, нарізати,посолити

промивають у теплій воді і обсушують

Запитання 8

Коли солять овочі під час смаження

варіанти відповідей

в кінці смаження

коли утворилася румяна підсмажена скоринка

в середені смаження

на початку смаження

Запитання 9

Перед подачею овочі поливають

варіанти відповідей

тільки вершковим маслом

соусом

розтопленим маргарином або сметаною

нічим не поливають

Запитання 10

Які види овочів смажать у фритюрі

варіанти відповідей

тільки картоплю

всі види овочів

картоплю, цибулю, зелень петрушки, білоголову капусту в тісті, вироби з картоплі

кабачки, гарбуз, томати, баклажани 

Запитання 11

Що означає слово гарнір

варіанти відповідей

гаряча і холодна м'ясна або рибна страва

прикрашати, наповнювати

подавати, збагачувати

підвищувати харчову цінність страв, урізноманітнювати їхній смак

Запитання 12

Як класифікують гарнір

варіанти відповідей

тільки простий і складний

простий,складний, комбінований, додатковий

гарнір класифікують в залежності від виду страви

буває різним

Запитання 13

Яка норма подачі основного гарніру

варіанти відповідей

залежить від виду продукту

150 грам

25,50,100,150 грам

його поділяють на грами в залежності від норми виходу

Запитання 14

Яка норма подачі додакового гарніру

варіанти відповідей

20,50,75,100 грам

залежить від основного гарніру і додатковий можебути до 100 грам

25,50,75 грам

20,50,85,125 грам

Запитання 15

Простий гарнір це

варіанти відповідей

який складається з одного виду продукту

який складається з одного виду продукту складної технології приготування

який може бути нескладний в оформленні

складється з вох видів продуктів нескладної технології приготування

Запитання 16

Комбінований гарнір - це

варіанти відповідей

гарнір нескладної технології приготування

гарнір з двох видів продукту складної технології приготування

гарнір з двох видів продукту нескладної технології приготування

гарнір з двох і більше продуктів

Запитання 17

Складний гарнір - це

варіанти відповідей

з двох і більше видів продуктів нескладною технологією приготування

з декількох або трьох видів продуктів

з трьох і більше видів продуктів зі складною технологією приготування

це гарнір , який залежить від способу подавання на гарнір

Запитання 18

Як треба підбирати ганіри до страв з м'яса, риби, птиці

варіанти відповідей

гарніри підбирають надаючи їм привабливого зовнішнього вигляду, зба­гачуючи поживними речовинами, збуджуючи апетит і сприяють кращому їх зас­воєнню

гарніри повинні поєднуватися між собою за смаком і кольором

гарніри підбирають в залежності від виду теплової обробки основної страви

добирати гарніри потрібно за смаком, кольором і складом овочів, враховуючи при цьому калорійність і смак основної страви.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест