Технологія приготування страв із яєць

Додано: 2 травня
Предмет: Технології, 6 клас
10 запитань
Запитання 1

Яйця маркують залежно від їх розміру та ваги. Як позначають яйця вищої категорії, вагою 75 г і більше?

варіанти відповідей

В

0

1

2

М3

Запитання 2

Яйця курячі залежно від терміну зберігання, якості та маси поділяються на:

Оберіть усі правильні відповіді.

варіанти відповідей

столові

свіжі

дієтичні

середні

Запитання 3

Яйця зберігаються у холодильнику довше, якщо їх зберігають...

варіанти відповідей

гострим кінцем вниз

тупим кінцем вниз

боком

Запитання 4

На якій картинці зображено найсвіжіше яйце?

варіанти відповідей
Запитання 5

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

варені

смажені

запечені

усі відповіді правильні

Запитання 6

На картинці зображено яйце, зварене яким способом?

варіанти відповідей

зварене рідко

зварене "у мішечок"

зварене круто

яйце "пашот"

Запитання 7

Щоб отримати яйця, зварені круто, потрібно їх варити...

Вкажіть скільки хвилин.

варіанти відповідей

до 3 хв.

4-5 хв.

8-10 хв.

Запитання 8

До смажених яєчних страв відносять:

Оберіть всі правильні відповіді.

варіанти відповідей

яєчні

омлети

яйце пашот

Запитання 9

За технологією приготування омлети поділяють на:

Оберіть всі правильні відповіді.

варіанти відповідей

натуральні

прості

мішані

фаршировані

Запитання 10

Оберіть всі правильні твердження з техніки безпеки при приготуванні їжі.

варіанти відповідей

Одягнути спецодяг, застебнути ґудзики, прибрати волосся.

Захаращувати проходи між столами.

Гарячий посуд брати прихватками.

Вмикати та вимикати електроприлади, тримаючись за шнур сухими руками.

Відкривати кришку, піднімаючи її від себе.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест