Технологія приготування страв з борошна

Додано: 1 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 384 рази
12 запитань
Запитання 1

До біологічних розпушувачів належать:

варіанти відповідей

дріжджі

сода

вуглекислий амоній

агар-агар

Запитання 2

Пружна, еластична маса, що утворюється при на2 буханні нерозчинних білків борошна називається:

варіанти відповідей

крупчатка

клейковина

фермент

Запитання 3

Газоутворююча здатність борошна — це:

варіанти відповідей

утримання в тісті вуглекислого газу, що ут ворюється при бродінні

утворення тіста з певними фізичними властивостями

утворення вуглекислого газу при бродінні дріжджового тіста

Запитання 4

Опарний спосіб приготування тіста застосовують для виробів:

варіанти відповідей

з великою кількістю здоби

для вареників

з малою кількістю здоби

бісквіт

Запитання 5

Технологічний процес приготування виробів із дріжджового тіста складається з таких операцій:

варіанти відповідей

підготовки продуктів, замішування тіста, бродіння, обминання, поділу на шматочки, вистоювання, порціонування, формування, вистоювання, змащування, випікання

підготовки продуктів, замішування тіста, бродіння, обминання, формування, змащу вання, випікання

підготовки компонентів, замішування тіс та, бродіння та обминання

Запитання 6

Тісто для млинців і оладок готують:

варіанти відповідей

опарним способом рідкої консистенції

безопарним способом рідкої консистенції

безопарним способом густої консистенції

всі відповіді вірні

Запитання 7

Тісто для пельменів вважається готовим, якщо при натискуванні:


варіанти відповідей

не утворюється заглиблення

утворюється заглиблення

утворюється заглиблення, яке відновлюється

Запитання 8

Для чого, перед використанням борошно просіюють через спеціальні просіювачі або вручну?


варіанти відповідей

видаляються грудочки й сторонні домішки

борошно збагачується киснем повітря

щоб полегшити заміс тіста

покращує якость тіста й сприяє кращому підніманню

Запитання 9

Від чого залежить водопоглинальна здатність борошна?

варіанти відповідей

від вологості борошна.


крупності помелу борошна.

від сили борошна

від кількості крохмалю в борошні

Запитання 10

Щоб одержати смачні, пухкі й пористі вироби, слід знати технологічні властивості борошна:


варіанти відповідей

газоутворююча


газоутримуюча

водопоглинальна

«сила» борошна

кислотність

Запитання 11

Сила борошна — це 


варіанти відповідей

здатність утворювати тісто з певними фізичними властивостями


здатність тіста до великого об’єму і правильної форми.

це його здатність утворювати при бродінні тіста вуглекислий газ


Запитання 12

Які складні фізико-хімічні процеси відбуваються у тісті:


варіанти відповідей

змінюють об’єм


масу

смакові властивості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест