"Технологія приготування страв з овочів"

Додано: 26 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1878 разів
26 запитань
Запитання 1

В якій воді краще варити овочі?




варіанти відповідей

 у жорсткій, із значним вмістом солей кальцію

 у підкисленій воді

 у м\'якій воді, яка містить менше солей кальцію

Запитання 2

При варінні картоплі, її закладають у




варіанти відповідей

 холодну воду

 теплу воду

 гарячу воду

Запитання 3

Для припускання капусту білоголову нарізують




варіанти відповідей

 соломкою

 шашками

 січуть

Запитання 4

 Страву "Картопля фрі" солять




варіанти відповідей

 на початку смаження

 в кінці смаження

 після смаження

Запитання 5

 Страви з овочів подають на




варіанти відповідей

 підігрітих столових мілких тарілках

 баранчиках

 порційних сковородах

Запитання 6

 Картоплю для картопляного пюре протирають




варіанти відповідей

 гарячою

 теплою

 в холодному вигляді

Запитання 7

Овочі, які мають зелене забарвлення варять




варіанти відповідей

 у бурхливо киплячій воді з відкритою кришкою

 на маленькому вогні з закритою з закритою кришкою

 в алюмінієвому посуді з закритою кришкою

Запитання 8

Овочі смажать основним способом на нагрітій сковороді з жиром до




варіанти відповідей

 100-120°C

 90°C

 140-150°C

Запитання 9

Для приготування страви "картопля смажена" її солять




варіанти відповідей

 на початку смаження

 в кінці смаження

 в середині смаження

Запитання 10

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з




варіанти відповідей

 двох видів продуктів нескладного приготування

 трьох видів продуктів нескладного приготування

 2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

Запитання 11

Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію

 


 

варіанти відповідей

50, 75, 100, 150 г

 200, 250 г

200, 300 г

Запитання 12

Буряки варять




варіанти відповідей

 обчищеними

 з шкірочкою

 обчищеними або з шкірочкою

Запитання 13


При варінні вода має покривати овочі на




варіанти відповідей

 2-3 см

 1-2 см

 3-4 см

Запитання 14

Які з перерахованих овочів варять без солі?




варіанти відповідей

 спаржу, артишоки, гарбузи

 буряки, моркву, зелений горошок

 картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 15


Сушені овочі перед варінням промивають,

заливають холодною водою і

залишають для набухання на



варіанти відповідей

 1-5 год.

 1-3 год.

 3-4 год.

Запитання 16

Зварену картоплю зберігають на марміті не більше ніж




варіанти відповідей

 2 год.

 60 хв.

 3-4 год.

Запитання 17

 Для припускання нарізані овочі викладають шаром



варіанти відповідей

 10 см

 5 см


 8 см

Запитання 18

Припущені овочі заправляють соусом




варіанти відповідей

 томатним

 білим основним

 молочним

Запитання 19

Для припускання використовують помідори




варіанти відповідей

 з шкірочкою

 без шкірочки

 з шкірочкою та без шкірочки

Запитання 20

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?




варіанти відповідей

 баклажани, цибулю ріпчасту

 картоплю, моркву

 буряк, стручки квасолі

Запитання 21

У фритюрі овочі смакжать при температурі




варіанти відповідей

 140-150°C

 170-180°C

 200-250°C

Запитання 22

При смаженні у фритюрі беруть жиру

 



варіанти відповідей

у 5 разів більше ніж овочів

 у 7 разів бальше ніж овочів

 у 4 рази більше ніж овочів

Запитання 23

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб




варіанти відповідей

 розм'якшилися

 швидше просмажилися

 для видалення гіркоти

Запитання 24

Для страви "цибуля фрі" цибулю нарізують




варіанти відповідей

 часточками

 кільцями

 соломкою

Запитання 25

 Овочі запікають при температурі




варіанти відповідей

 160-180°C

 200-250°C

 250-280°C

Запитання 26

Запечені страви з овочів зберігають протягом



 

варіанти відповідей

 1 год.

 2 год.

3 год.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест