Технологія приготування страв з овочів і грибів (3 розряд)

Додано: 4 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 72 рази
12 запитань
Запитання 1

   Сирими смажать овочі, які містять:


варіанти відповідей

нестійкий протопектин і достатню кількість вологи

нестійкий протопектин і недостатньо кількість вологи


стійкий протопектин

Запитання 2

Для смаження овочів основним способом жир розігрівають до температури:

варіанти відповідей

130-140ºС

140-150ºС

170-180ºС

Запитання 3

Овочі потрібно запікати в жаровій шафі при температурі:

варіанти відповідей

180-200ºС

200-220ºС

250-280ºС

Запитання 4

Під час теплової обробки овочів їхня маса:

варіанти відповідей

зменшується

збільшується

не змінюється

Запитання 5

Овочі для варіння закладають у воду з температурою:

варіанти відповідей

10-20⁰С

50-60⁰С

100⁰С

110⁰С

Запитання 6

Кабачки і баклажани перед смаженням посипають:

варіанти відповідей

цукром

перцем

сіллю

Запитання 7

Картоплю, смажену у фритюрі, солять:

варіанти відповідей

перед смаженням

під час смаження

після теплової обробки

Запитання 8

Комбіновані гарніри готують із:

варіанти відповідей

одного виду овочів і соусу

двох видів овочів

трьох і більше видів овочів

Запитання 9

Швидкозаморожені овочі для приготування страв:

варіанти відповідей

розморожують у воді

розморожують на повітрі

не розморожують

Запитання 10

Для смаження овочів у фритюрі використовують співвідношення продукт/жир

варіанти відповідей

1 : 2

1 : 4

4 : 1

Запитання 11

У картопляне пюре додають молоко:

варіанти відповідей

кип'ячене гаряче

пастеризоване холодне

стерилізоване тепле

замість молока можна взяти відвар

Запитання 12

Нарізана соломкою смажена у фритюрі картопля називається:

варіанти відповідей

пай

фрі

фритюрна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест