«Технологія приготування страв з овочів і грибів»

Додано: 4 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 134 рази
10 запитань
Запитання 1

   Сирими смажать овочі, які містять:


варіанти відповідей

нестійкий протопектин і достатню кількість вологи

нестійкий протопектин і недостатньо кількість вологи


стійкий протопектин

Запитання 2

Для смаження овочів основним способом жир розігрівають до tº

варіанти відповідей

130-140ºС

140-150ºС

170-180ºС

Запитання 3

  Для дерунної маси використовують:


варіанти відповідей

сиру картоплю, борошно, яйця, сіль

сиру картоплю, борошно, яйця, сіль, соду

варену картоплю, борошно, молоко, яйця, сіль


Запитання 4

 Для смаження дерунну масу викладають ложкою на розігріту з жиром сковорідку так:


варіанти відповідей

1 см завтовшки, 5 см в діаметрі

0,5 см завтовшки, 10 см в діаметрі

0,5 завтовшки, 5 см в діаметрі

Запитання 5

 При смаженні виробів із картопляної маси на поверхні утворилися тріщини тому, що:


варіанти відповідей

неправильно переверталися вироби

тонкий шар паніровки

при паніруванні паніровка потрапила всередину

Запитання 6

  Крокети картопляні панірують у:


варіанти відповідей

борошні

борошні, льєзоні, сухарях

борошні, яєчних білках, сухарях

Запитання 7

   Якщо свіжа капуста для тушкування має гіркуватий смак, тоді перед тушкуванням потрібно:


варіанти відповідей

додавати оцет, цукор

злегка підсмажити протягом 3-5 хв

ошпарити окропом протягом 3-5 хв

Запитання 8

 В рагу овочевому морква тверда тому, що:


варіанти відповідей

неправильно підібрали сорт моркви

неправильно підібрали соус

поклали обсмажену моркву, яка в кислому середовищі не дійшла до готовності

Запитання 9

Овочі потрібно запікати в жаровій шафі при tº:


варіанти відповідей

180-200ºС

200-220ºС

250-280ºС

Запитання 10

Тушковані овочеві страви зберігають:


варіанти відповідей

до 30 хв

1-1,5 год

не більше 2 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест