ТЕМА 8. Технологія приготування страв з риби, морепродуктів

Додано: 24 березня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 34 рази
18 запитань
Запитання 1

Для варіння риби порційними шматками не використовують…

варіанти відповідей

філе з шкірою і кістками

філе з шкірою без кісток

філе без шкіри ікісток

Запитання 2

Які соуси подають до припущеної риби?

варіанти відповідей

паровий соус

червоний основний;


грибний.


Запитання 3

Як розбирають рибу для смаження в тісті?

варіанти відповідей

на філе зі шкірою та реберними кістками

на філе зі шкірою без кісток;

на філе без шкіри і кісток.

Запитання 4

Яку рибу використовують для приготування заливних страв?

варіанти відповідей

окуневі

тріскові

коропові

Запитання 5

Філе риби розморожують...

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у розчині солі

Запитання 6

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

черствий

свіжий

одноденної випічки

Запитання 7

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

сухарях

борошні

льєзоні

Запитання 8

Для припускання рибу нарізують під кутом

варіанти відповідей

30°

90°

45°

Запитання 9

 Якій тепловій обробці піддають галушки рибні?

варіанти відповідей

смаженню

варінню

припусканню

Запитання 10

Шар слизу, який вкриває рибу без луски, легко обчищається, якщо рибу ретельно:

варіанти відповідей

протерти кухонною сіллю і промити


промити під проточною водою


протерти питною содою і промити


Запитання 11

Ковбаски рибні

варіанти відповідей

смажать основним способом

смажать у фритюрі,доводять до готовності у жаровій шафі

смажать основним способом,доводять до готовності у жаровій шаф

Запитання 12

Січеники рибні українські подають:

варіанти відповідей

з простим гарніром

з складним гарніром

з комбінованим

Запитання 13

Зрази рибні січені подають з

варіанти відповідей

з овочевим гарніром

з макаронами

з гречаною кашею

Запитання 14

При якій температурі розморожують креветки

варіанти відповідей

15-18*

18-20*

25-30*

Запитання 15

При якій температурі запікають рибу?

варіанти відповідей

250-280 *

150-180*

200*

Запитання 16

Рибу тушковану в сметані готують?

варіанти відповідей

одним способом

двома способами

трьома способами

Запитання 17

Температура фритюра для смаження риби?

варіанти відповідей

150*

180*

220*

Запитання 18

Для страви "Риба смажена в тісті" необхідно 140 г риби на порцію. Скільки порцій страви отримають з 22 кг риби?

варіанти відповідей

160 порцій

157 порцій

158 порцій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест