Технологія приготування страв з риби та морепродуктів (4 розряд)

Додано: 28 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 573 рази
18 запитань
Запитання 1

Страви з риби за способом теплової обробки поділяють на:

варіанти відповідей

відварені, припущені, смажені, тушковані, запечені

відварені і смажені

для масового, дитячого та дієтичного харчування

для приготування напівфабрикатів і кулінарної продукції

Запитання 2

Перед смаженням основним способом рибу ...

варіанти відповідей

панірують у борошняній паніровці

панірують у червоній паніровці

не панірують зовсім

Запитання 3

Для смаження риби у фритюрі використовують такі напівфабрикати:

варіанти відповідей

філе без шкіри і кісток

філе зі шкірою і кістками

дрібну рибу цілу

філе зі шкірою без кісток

Запитання 4

Рибу варити слід при температурі:

варіанти відповідей

 85–90 °С

40–50 °С

130–140 °С

100–110 °С

Запитання 5

Під час варіння тріски, ставриди, сома, лина, щуки рекомендується додати...

варіанти відповідей

базилік

грибний бульйон

огірковий розсіл, шкірочку і насіння солоних огірків

лушпиння цибулі, оцет

Запитання 6

Для збереження кольору і консистенції форелі і лососевих риб під час варіння, потрібно додати ...

варіанти відповідей

столовий оцет

червоне сухе вино

відвар грибів

пряний відвар

Запитання 7

Внутрішні шари риби під час припускання мають прогрітися до температури не нижче ніж ... 

варіанти відповідей

 60 °С

80 °С

70 °С

50 °С

Запитання 8

Припущену рибу форель і судак подають під соусами:

варіанти відповідей

паровий

біле вино

томатний

розсіл

мисливський

грибний

Запитання 9

Рекомендовані гарніри до відварної риби:

варіанти відповідей

картопля смажена

картопля варена

рагу овочеве

кабачки припущені

макарони запечені

Запитання 10

Підібрати соус до страви "Риба смажена в тісті":

варіанти відповідей

сметанний з томатом

грибний

майонез з корнішонами

білий з яйцем

Запитання 11

Для тушкування рекомендується використовувати рибу:

варіанти відповідей

білуга

судак

зубатка

камбала

тріска

Запитання 12

Співвідношення жиру та риби для смаження її у фритюрі:

варіанти відповідей

2 : 1

4 : 1

1 : 1

1 : 4

Запитання 13

Рулет з риби і рибу запікають при температурі:

варіанти відповідей

250-280°С

200-220°С

180-160°С

120-140°С

Запитання 14

Раків варять у воді

варіанти відповідей

Живими

Нарізаними на шматки

Тільки лапки

Запитання 15

Для страви креветки з підливою використовують креветки:

варіанти відповідей

Запаніровані в борошні

Смажені

Варені

Запитання 16

Кальмари варять у киплячій підсоленій воді не більше

варіанти відповідей

5 хв

15 хв

30 хв

Запитання 17

Морський гребінець варять у киплячій підсоленій воді, на 1 кг філе беруть:

варіанти відповідей

0,5 л води, 5 г солі

2 л води, 60 г солі

5 л води, 60 г солі

Запитання 18

Морепродукти не рекомендують варити довше ніж 15 хв, тому що вони:

варіанти відповідей

Зменшуються в об’ємі

Розм'якшуються

Твердіють, ущільнюються

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест