Технологія приготування страв з тушкованої, запеченої та фаршированої риби. 36 група

Додано: 7 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 706 разів
11 запитань
Запитання 1

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

розріз по спинному плавнику

отвір, що утворився після видалення голови 

Запитання 2

Тушкувати рибу можна:


 

варіанти відповідей

сирою або попередньо обсмаженою;   

сирою або попередньо припущеною;

тільки попередньо запеченою.

Запитання 3

Для тушкування використовують:

                                    

варіанти відповідей

цілу дрібну рибу або порційні шматочки-кругляки;

порційні шматочки, нарізані з філе зі шкірою і кістками, або з шкірою без кісток;

усі варіанти відповіді вірні.        

Запитання 4

Для запікання велику рибу нарізують на:


варіанти відповідей

порційні шматочки без кісток, з шкірою або без неї; 

порційні шматочки-кругляки;

порційні шматочки, нарізані з філе зі шкірою і кістками.

Запитання 5

Для утворення рум’яної кірочки рибу і гарнір, залиті соусом, перед запіканням посипають:


варіанти відповідей

тертим сиром;

пшеничними меленими сухарями;

усі варіанти відповіді вірні.        

Запитання 6

Рибу запечену під майонезом або яєчним білком, перед запіканням, посипають:


 

варіанти відповідей

тертим твердим сиром; 

пшеничними меленими сухарями;

паприкою.

Запитання 7

Рибу запікають при температурі:

варіанти відповідей

160 - 180оС

180 - 200оС

250 - 280оС

Запитання 8

1.      Яку рибу використовують для фарширування?


варіанти відповідей

вугра, міногу, рибу-шаблю;

судака, щуку, коропа;  

оселедця, толстолоба

Запитання 9

1.      Скільки є способів тушкування риби в сметані?


варіанти відповідей

1;

2;

3

Запитання 10

Як визначають готовність тушкованої риби?


варіанти відповідей

за видом;

за відставанням м'яса від кісток;

за м’якістю кісток.

Запитання 11

Як запікають рибу?


варіанти відповідей

без гарніру;

з гарніром; 

з соусом 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест