Технологія приготування страв з яєць

Додано: 11 травня 2021
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 395 разів
11 запитань
Запитання 1

Страва — поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порційні, оформлені і готові до споживання.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 2

Як поділяють страви з яєць за способом теплової обробки?


варіанти відповідей

варені

смажені

запечені

усі відповіді правильні

Запитання 3

Залежно від кулінарного використання і тривалості варіння дістають варені яйця різної консистенції

варіанти відповідей

"в мішечок", рідкі, круті

запечені, варені

круті, рідкі, смажені

Запитання 4

Якої буде консистенції яйце, якщо варити 2,5-3 хв?

варіанти відповідей

"в мішечок"

рідкі

круті

Запитання 5

Якої буде консистенції яйце, якщо варити 4,5-5 хв?

варіанти відповідей

круті

"в мішечок"

рідкі

Запитання 6

Якої буде консистенції яйце, якщо варити 8-10 хв?

варіанти відповідей

рідкі

"в мішечок"

круті

Запитання 7

Для чого додають сіль під час варіння яєць?

варіанти відповідей

для запобіганню тріщин

для кращого очищення від шкаралупи

для запобіганню витікання яйця у воду при наявності тріщини

Запитання 8

Чому зварені яйця кладуть в холодну воду?

варіанти відповідей

для кращого очищення від шкаралупи

щоб швидше вистигли

Запитання 9

До смажених страв з яєць належать :

варіанти відповідей

яєчні

омлети

запечені

Запитання 10

На чому краще смажити яєчню?

варіанти відповідей

на оливковій олії

на соняшниковій олії

на вершковому маслі

Запитання 11

Які є види яєчні?

варіанти відповідей

яєчня з гарніром

яєчня з салом

натуральна яєчня

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест