технологія приготування страв з яєць

Додано: 9 грудня
Предмет: Технології, 6 клас
9 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють

варіанти відповідей

пасеровані, смажені і запечені

варені,тушковані, смажені і запечені

варені, смажені і запечені

смажені у фритюрі,тушковані

Запитання 2

Яйця варять

варіанти відповідей

тільки у шкаралупі 

у шкаралупі і без неї

ціле яйце, розмішане

різними способами зі шкарупою

Запитання 3

Для варіння яєць у шкаралупі беруть

варіанти відповідей

1 л води і без солі на 10 шт. яєць.

1 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць

3,5 л води і 30 г солі на 10 шт. яєць.

3 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

Запитання 4

Залежно від кулінарного використання і три­валості варіння дістають варені яйця різної консистенції - це

варіанти відповідей

напіврідкі, "в мішечок", круті.

рідкі, "в мішечок", круті.

рідкі, круті, переварені

зварені в рідку,напіврідку і круті.

Запитання 5

Час варіння яєць різними способами


варіанти відповідей

Яйця рідкі 2-3 хв ,яйця "в мішечок" 4-5хв, зварені круто 8-12 хв 

Яйця рідкі 2,5-3 хв ,яйця "в мішечок" 4,5-5хв, зварені круто 8-10 хв 

Яйця рідкі 2,5-3 хв ,яйця, Яйця, зварені круто.варять4,5-5 хв,яйця, зварені напіврідкі 8-10 хв 

Яйця рідкі 5-3 хв ,яйця "в мішечок" 5хв, зварені круто 10 хв 

Запитання 6

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають

варіанти відповідей

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,   а

оцет, сіль (30 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,

сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при сильному кипінні 3-3,5 хв,

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 3 л води) і варять 3,5 хв,

Запитання 7

Який термін зберігання варених яєць

варіанти відповідей

Зварені яйця із збереженою шкаралупою можна зберігати у холодильнику протягом 4-7 днів.

 

Страви з яєць не підлягають зберіганню, готують їх за попитом,зварені круто, зберігають у шкара­лупі сухими   

Страви з яєць підлягають зберіганню в холодильній шафі

всі варіанти вірні

Запитання 8

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці

Запитання 9

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку з гарячою стравою, тримаючи від себе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест