Технологія приготування страв з яєць

Тест створено для закріплення знань учнів 7 класу в розділі "Технологія побутової діяльності"

Додано: 14 березня
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
7 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна яєчна страва

Приготована на коржику яєчня

Яйце, зварене без шкаралупи

Запитання 4

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці

Запитання 5

Що належить до продуктів переробки яєць?

варіанти відповідей

Макуха

Меланж

Шрот

Яєчний порошок

Запитання 6

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб жовток не потемнів

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Запитання 7

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Сіль, оцет

Соду, сіль

Сіль, цукор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест