Технологія приготування страв з яєць

Тест створено для закріплення знань учнів 7 класу в розділі "Технологія побутової діяльності"

Додано: 7 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 2560 разів
12 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна яєчна страва

Приготована на коржику яєчня

Яйце, зварене без шкаралупи

Запитання 4

1.Якої температури мають бути яйця для приготування омлетів?


варіанти відповідей

Охолоджені

Кімнатної температури

Злегка підігріті

Запитання 5

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці

Запитання 6

Що належить до продуктів переробки яєць?

варіанти відповідей

Макуха

Меланж

Шрот

Яєчний порошок

Запитання 7

1.Яким може бути омлет за технологією приготування?


варіанти відповідей

Змішаний

Фарширований

Запечений

Натуральний

Запитання 8

1.Як називається солодкий омлет з родзинками?


варіанти відповідей

Ому-райсу

Кайзерівський

Тортилья

Пряженя

Запитання 9

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб жовток не потемнів

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Запитання 10

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Сіль, оцет

Соду, сіль

Сіль, цукор

Запитання 11

Мішану яєчню також називають...

варіанти відповідей

Бовтанка

Фріттата

Ому-соба

Скрамбл

Запитання 12

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку з гарячою стравою, тримаючи від себе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест