Технологія приготування супів

Додано: 31 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 42 рази
20 запитань
Запитання 1

Як підготувати пшоно для приготування молочного супу?

варіанти відповідей

обсмажити


підсушити


обдати окропом

Запитання 2

Гарячі супи готують на

варіанти відповідей

молоці,бульйоні, сироватці

молоці,бульйоні,відварі овочевому

воді,бульйоні, сироватці

Запитання 3

Як отримують кисломолочні продукти?

варіанти відповідей

Заквашуванням молока

Стерилізацією молока

Пастеризацією молока

Запитання 4

Що таке бомбаж

варіанти відповідей

Визначення якості

Пастерізація

Здуття банок

Запитання 5

Вихід супів складає -

варіанти відповідей

200, 350, 500

250, 350, 550

250, 300, 500

Запитання 6

Для покращення смаку до молочного супу додають…..

варіанти відповідей

зелень

ванілін

вершкове масло

Запитання 7

Перед приготуванням супу незначну кількість молока кип’ятять 

варіанти відповідей

для кращого смаку

чи воно не зсядеться

не кип’ятять

Запитання 8

Пасеруванні це -

варіанти відповідей

попереднє короткотермінове варіння яке не доводить продукт до стану готовності

нагрівання продуктів до напівготовності в невеликій кількості жиру

нагрівання продуктів без рідини з жиром

Запитання 9

Обов'язковою складовою частиною заправних супів є пасеровані овочі.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Форма нарізки картоплі залежить від виду використаних продуктів: якщо додають крупу, то нарізають овочі соломкою, якщо додають макарони – дрібними кубиками.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

При варкі супів продукти закладають у киплячий бульйон

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

У киплячий бульйон закладають підготовлені продукти у такій послідовності, щоб вони були одночасно готові;

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Відомо, що кисла реакція середовища сприяє розм'якшення продуктів рослинного походження.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 14

Одразу після картоплі кладуть пасеровані цибулю і моркву, спеції.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 15

Зварені супи настоюють 10-15 хв. без кипіння, щоб жир піднявся і став прозорим.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 16

При відпусканні супу в тарілку кладуть нарізані шматки м’яса, птиці, риби, наливають порцію супу, додають, не розмішуючи, сметану, якщо вона передбачена рецептурою, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 17

Спеції і сіль у перші страви кладуть так:



варіанти відповідей

за 2-3 хв. до готовності

за 5-7 хв. до готовності

за 10-15 хв. до готовності

Запитання 18

 Для супів з перловою крупою треба робити так:



варіанти відповідей

крупу перебрати, промити і закласти варитися в суп

крупу перебрати, промити, відварити до напівготовності, потім закладати варитися в суп

крупу перебрати, промити, відварити до напівготовності в окремому посуді, відвар злити, крупу промити, потім закласти варитися в суп 

Запитання 19

Якщо у звареному супі залишити лавровий лист, то суп буде:


варіанти відповідей

з гіркуватим присмаком

смачним, ароматним

суп потемніє

Запитання 20

 Температура подачі гарячих супів

варіанти відповідей

75ºС - 80 ºС

70ºС - 80ºС

65ºС- 75ºС

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест