Технологія приготування супів

Додано: 7 грудня 2023
Предмет: Технології
10 запитань
Запитання 1

Заправними називають такі перші страви, які готують на?

варіанти відповідей

А) на бульйонах, відварах або воді;

Б) на воді та на бульйонах;

В) на воді;

Г) тільки на відварах.

Запитання 2

Яка температура подавання гарячих супів?



варіанти відповідей

А) 60 - 65 С;

Б) 70 - 75 С;

В) 80 - 85 С;

Г) 90 - 95 С.

Запитання 3

З якої сировини готують юшки?


варіанти відповідей

А) з картоплі, круп, бобових, макаронних виробів, овочів і грибів;

Б) з картоплі та круп;

В) з овочів, зеленні та сметани;

Г) з картоплі, круп, грибів.

Запитання 4

Коли в бульйон закладають крупи?




варіанти відповідей

А) крупи сирими закладають перед картоплею і пасерованим корінням;

Б) після закладання картоплі;

В) в кінці варіння;

Г) крупи відвареними закладають перед картоплею і пасерованим корінням.

Запитання 5

Що роблять з перловою крупою перед закладанням в бульйон?


варіанти відповідей

А) промивають і закладають у бульйон;

Б) попередньо відварюють до напівготовності і промивають;

В) обшпарюють кип'ятком;

Г) закладають без підготовки

Запитання 6

На якому бульйоні краще готувати перші страви з борошняними і макаронними виробами?


варіанти відповідей

А) курячий, м'ясний і грибний;

Б) м'ясо - кістковий, рибний;

В) тільки на рибному бульйоні;

Г) тільки на грибному бульйоні.

Запитання 7

Що можна зробити з пересоленою першою стравою?


варіанти відповідей

А) долити воду;

Б) злити бульйон і зварити інший;

В) можна опустити марлевий мішечок з вареним рисом і прокип'ятити;

Г) процідити.

Запитання 8

Суп картопляний з квасолею буде мати не прозорий темний бульйон, якщо...?


варіанти відповідей

А) довго варили картоплю;

Б) додали відварену кольорову квасолю разом із відваром;

В) бульйон після варіння не процідили;

Г) використали підсолену воду для приготування бульйону.

Запитання 9

Якщо у звареному супі залишити лавровий лист, то суп буде...?



варіанти відповідей

А) з гіркуватим присмаком;

Б) смачним і ароматним;

В) суп потемніє;

Г) суп буде мутним, з темними оскалками жиру на поверхні.

Запитання 10

Для приготування бульйону прозорого кісткового і м'ясо-кісткового використовують?





варіанти відповідей

А) яловичі хребетні кістки; 

Б) ноги яловичини;

В) свинячі вуха;

Г) нирки, мозок, печінку.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест