Технологія приготування тіста та виробів з нього

Додано: 9 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Яке борошно буде кориснішим для організму людини:

варіанти відповідей

першого сорту



вищого сорту



обойне



другого сорту

Запитання 2

2. Біологічні розпушувачі тіста – це:

варіанти відповідей

сода і вуглекислий амоній



дріжджі



сіль


кислота

Запитання 3

3. Розпушувачі застосовують для того щоб:

варіанти відповідей

вироби були пухкими



поліпшити смакові властивості



збільшити вихід на порцію



надати відповідної форми виробам

Запитання 4

4. Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

борошно, вода, дріжджі, цукор



борошно, вода, цукор



борошно, цукор, молоко



борошно, ароматизатори,цукор

Запитання 5

5. Дріжджове тісто готують:

варіанти відповідей

1 способом



2 способами


3 способами



4 способами

Запитання 6

6. Для замішування дріжджового тіста воду підігрівають до температури:

варіанти відповідей

35 - 40оС



50 - 60 оС



70 - 75 оС



25-30 оС

Запитання 7

7. Із скількох етапів складається приготування тіста дріжджового опарного:

варіанти відповідей

одного



двох



трьох



чотирьох

Запитання 8


8. Дрібні вироби випікають при температурі:


варіанти відповідей

230-240 оС




200-220 оС




180-200 оС




4) 200-210 оС


Запитання 9

9. Для покращення аромату і смаку виробів до тіста додають:


варіанти відповідей

харчову сіль



яйця



молочну сироватку




розпушувач


Запитання 10

10. Під час теплової обробки на виробах утворюються рум’яна кірочка завдяки:

варіанти відповідей

карамелізації цукрів


 


 клейстирізації крохмалю


 


денатурації білків


 


спиртовому бродінню

 

Запитання 11

11. При випіканні вироби зменшуються в масі, цей процес називається:

варіанти відповідей


усихання


упікання



припікання



витримування


Запитання 12

12. Форма біляшів:


варіанти відповідей

човника



кругла приплюснута



кругла приплюснута з відкритою начинкою з одного боку



трикутна


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест