технологія приготування їжі. бутерброди, галушки, деруни

Додано: 11 квітня
Предмет: Технології, 8 клас
24 запитання
Запитання 1

із зерна яких культур виготовляють борошно для хлібу?

варіанти відповідей

 гречки та вівса

  жита та пшениці

 гороху та кукурудзи

Запитання 2

якщо хліб випікають безпосередньо на протвині, то він має назву


варіанти відповідей

 житній

  нарізний

  формовий

  подовий

Запитання 3

Основою будь-якого бутерброда є..


 

  

 

варіанти відповідей

масло

хліб

ковбаса

 сир

Запитання 4

Відкриті бутерброди - це...?


  

 

варіанти відповідей

 декілька тонких скибок хліба з начинкою між ними

 дві тонкі скибки пшеничного хліба

шматок хліба, на поверхні якого розміщена начинка

 

Запитання 5

Якою повинна бути товщина скибочки хліба для закритих бутербродів?


  

 

варіанти відповідей

 0,5-1 см

до 2-х см

1-1,5 см

  2- 2,5 см

Запитання 6

Послідовність приготування бутербродів така:

1. Приготувати бутерброди.

2. Підготувати хліб та продукти.

3. Подати до столу.

4. Нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти.

5. Оздобити бутерброди для подачі до столу.


 

 

 

  

варіанти відповідей

1,2,3,4,5

 3,4,5,2,1

 4,3,1,2,5

2,4,1,5,3

Запитання 7

різновид бутерброда, що складається з двох частинок булки і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок. 


  

  

варіанти відповідей

 складний закритий

закусочний торт

складний відкритий

  канапе

Запитання 8

Канапе - це


   

 

  

варіанти відповідей

 невеличкі шматочки хліба

крихітні бутерброди масою 10-30 грам

 підсмажений бутерброд

бутерброд з сосискою

Запитання 9

продукт, який отримують подрібненням у порошок зерен різних культур, це


 

варіанти відповідей

крупка

  борошно

  манка

  крупа

Запитання 10

який білок борошна при взаємодії з водою надає пружності тісту?


 

варіанти відповідей

 альбумін

 глютен

  крахмал

  глюкоза

Запитання 11

які види борошна найчастіше використовують для випікання хлібу в промисловості?


 

  

  

  

варіанти відповідей

вівсяне

житнє

 пшеничне

 рисове

гречане

ячмінне

Запитання 12

прісне тісто отримало таку назву, бо до його складу не входять


 

 

  

 

варіанти відповідей

 молоко

дріжджі

 цукор

сіль

Запитання 13

для чого потрібно просіювати борошно перед приготуванням тіста?


 

 

  

 

варіанти відповідей

  щоб тісто набуло більш густої консистенції

 збагатити киснем повітря

для надання виробам з борошна більш яскравого кольору

 розбити грудочки борошна

видалити сторонні домішки

Запитання 14

після замішування готове тісто залишають на 30-40 хвилин для


 

 

варіанти відповідей

 надання йому кращих смакових властивостей

 набухання клейковини та надання йому еластичності

 надання йому однорідної консистенції

Запитання 15

пам'ятник Галушці знаходиться у


 

варіанти відповідей

  Вінниці

 Ужгороді

  Полтаві

 Тернополі

Запитання 16

обов'язковий інгредієнт лінивих вареників


 

 

  

  

варіанти відповідей

подрібнені яблука

перетертий через сито сир

 відварена та потовчена картопля

варення

Запитання 17

встановити послідовність дій при приготуванні галушок

1 - просіяти борошно

2 - закип'ятити воду, закинути галушки, варити 5-7 хвилин

3 - змішати яйця та водний розчин солі

4 - змішати всі інгредієнти і замісити туге тісто

5 - дати постояти тісту 30-40 хвилин

6 - подавати зі сметаною або вершковим маслом

7 - розкатати тісто в ковбаску, розрізати на шматочки товщиною 1,5-2 см

8 - виловити шумовкою


варіанти відповідей

1, 3 ,5 ,7 ,8, 2 ,4, 6,

3, 1, 4, 5, 7, 2, 8, 6

3, 4, 1, 5, 2, 7, 8, 6

Запитання 18

в яку воду закладають ліниві вареники під час приготування?

варіанти відповідей

холодну

теплу

гарячу

киплячу

Запитання 19

Основні інгредієнти в дерунах:


 

 

варіанти відповідей

  Картопля, олія

 Картопля, борошно, сіль, яйця, олія

 Картопля, сир, яйця, сіль, чорний перець

 борошно , сіль, олія, цибуля

Запитання 20

З чим подають деруни?( 3 правильні відповіді)


  

  

  

варіанти відповідей

З супом

З картоплею

  З грибним соусом

Зі сметаною

 З вершковим маслом

 З маком

Запитання 21

Скільки часу готуються деруни?


 

 

  

  

варіанти відповідей

15хв

 30хв

1год

2год

Запитання 22

Чи схожі за виглядом ліниві вареники на деруни?


  

варіанти відповідей

Так

 Ні

Запитання 23

первинна обробка продуктів включає в себе:


  

  

варіанти відповідей

варіння, тушкування

чищення продуктів

 миття продуктів

Запитання 24

для приготування дерунів використовують картоплю

варіанти відповідей

відварену

запечену

сиру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест