Технологія приготування їжі. Контрольна робота за ІІ семестр. 16 гр.

Додано: 24 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 92 рази
18 запитань
Запитання 1

В якому цеху здійснюють теплову обробку продуктів?*


варіанти відповідей

 Овочевий

М’ясний

Гарячий    

Запитання 2

Бланшування - це*


варіанти відповідей

 Короткочасне (від 1до 5 хвилин) обшпарювання продукту

Прогрівання в середовищі насиченої пари

Прогрівання у воді

Запитання 3

Назвіть основні способи теплової обробки?

варіанти відповідей

варіння, смаження 

бланшування, тушкування, варіння

смаження (в жаровій шафі, у фритюрі, на відкритому вогні), обсмалювання.

Запитання 4

До комбінованих видів теплової обробки відносяться:


варіанти відповідей

Смаження, тушкування

Бланшування, термостатування

Запікання, тушкування 

Запитання 5

При припусканні продуктів потрібно*

варіанти відповідей

Залити їх на 1/6 об’єму

 Залити на 1/3 його об’єму

 Залити їх до повного занурення

Запитання 6

До якого виду теплової обробки відноситься пасерування?


варіанти відповідей

 Основні

Допоміжні 

Комбіновані

Запитання 7

Крупи – це продукти:


варіанти відповідей

переробки макаронних виробів;

 переробки зерна;

переробки бобових;

Запитання 8

Крупу манну дістають:


варіанти відповідей

із зерен ячменю;

при сортових помелах пшениці;    

 при помелах кукурудзи на борошно шляхом відсіювання;

Запитання 9

Для варіння макаронних виробів зливним способом беруть:

варіанти відповідей

 на 1кг виробів – 5 л води;      

1кг виробів – 2л води;

на 1кг виробів – 1л води.

Запитання 10

З якої крупи готують страву «Банош»?


варіанти відповідей

з кукурудзяної;  

з пшоняної;

 манної.

Запитання 11

Бобові перед варінням заливають холодною водою на:


варіанти відповідей

2-3 год;

 5-8 год; 

1-1,5 год.

Запитання 12

Бобові слід солити

варіанти відповідей

перед варінням

після закипання

 після того як вони стануть повністю м'якими. 

Запитання 13

Температура подачі перших страв:

варіанти відповідей

75 градусів; 

65 градусів;

40 градусів;

Запитання 14

Пасерованими овочами заправляють перші страви за:

варіанти відповідей

10-15 хвилин до готовності; 

 5-10 хвилин до готовності;

1-5 хвилин до готовності.

Запитання 15

Для юшок картопляних з крупою моркву нарізують:


варіанти відповідей

соломкою;

середніми скибочками;

дрібними кубиками.           

 середніми кубиками;

Запитання 16

Лавровий лист, перець, сіль кладуть у суп до готовності за…


варіанти відповідей

10-15 хв.

5-7 хв.

20-25 хв.

Запитання 17

При приготуванні супів з бобовими їх солять...


варіанти відповідей

 на початку варіння;

наприкінці варіння;         

в середині варіння;

Запитання 18

Яку з цих страв відносять до супів заправних?*

варіанти відповідей

Молочний рисовий суп

Солодкий фруктовий суп

 Розсольник  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест