Технологія приготування їжі. Салати

Додано: 20 жовтня
Предмет: Технології, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів?

варіанти відповідей

холодна закуска

друга страва

салат

Запитання 2

Поживні цінності салату залежать …

варіанти відповідей

від якості продуктів

від способу приготування

від кількості складових салату

Запитання 3

Салати споживають...

варіанти відповідей

після першої страви

перед першою стравою

на десерт

на гарнір

Запитання 4

Яку дощечку краще використовувати для нарізки салатів?

варіанти відповідей

дерев'яну

скляну

пластикову

Запитання 5

Які способи нарізки підходять для салатів?

варіанти відповідей

часточками

соломкою

кубиками

кільцями

різні, в залежності від складників салату

Запитання 6

До якого салату обов'язково входить буряк?

Запитання 7

До якого салату обов'язково входить буряк?

варіанти відповідей

олів'є

грецький

вінегрет

Запитання 8

Як називається мистецтво вирізання з овочів?

варіанти відповідей

квілінг

карвінг

айріс

Запитання 9

Чим прийнято прикрашати салати? Обери всі варіанти

варіанти відповідей

яйцем

зеленню

горіхами

ягодами

підходять всі варіанти

Запитання 10

24 години можна тримати в холодильнику салати...

варіанти відповідей

заправлені сметаною

незаправлені салати

заправлені майонезом

Запитання 11

Сезонними називаються овочеві салати

варіанти відповідей

приготовлені в певну пору року

приготовлені зі свіжих компонентів

приготовлені до певного свята

Запитання 12

Для заправки фруктових салатів використовують

варіанти відповідей

майонез та соєвий соус

олію та уксус

йогурт та лимонний сік

сметану та мед

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест