1. Як називали спочатку холодну страву з декількох видів овочів і трав, приправлених оцтом і рослинним маслом зі спеціями?
2. Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів?
3. Продукти в салаті мають бути …
4. Поживні цінності салату залежать …
5. Коли споживають салати?
6. В якому посуді не варто готувати салат ?
7. При якій температурі найкраще зберігати овочі?
8. Який спосіб подрібнення овочів для приготування салату є найпростішим?
9. До якого виду салату обов'язково входить буряк?
10. Листя якої рослини в давнину найчастіше входило до складу салату?
11. У якому столітті почали готувати нові види салатів із варених та маринованих овочів?
12. Як називається мистецтво сучасного нарізання овочів?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома