Технологія приготування їжі. Салати

Додано: 9 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 127 разів
10 запитань
Запитання 1

Як називається страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів?

варіанти відповідей

а) друга страва

б) холодна закуска

в) салат

Запитання 2

Поживні цінності салату залежать …

варіанти відповідей

а) від кількості інгредієнтів

б) від якості приготування 

в) від продуктів, які входять до його складу    

Запитання 3

Коли споживають салати?

варіанти відповідей

а) перед основними стравами

 б) після першої страви 

в) після другої страви

Запитання 4

В якому посуді не варто готувати салат ?

варіанти відповідей

а) дерев’яному 

б) алюмінієвому   

в) скляному 

Запитання 5

До якого виду салату обов'язково входить буряк?

варіанти відповідей

а) олів’є  

 б) вінегрет  

 в) грецький

Запитання 6

Листя якої рослини в давнину найчастіше входило до складу салату?

варіанти відповідей

а) латук

 б) порей  

в) рукола

Запитання 7

Як називається мистецтво сучасного нарізання овочів?

варіанти відповідей

а) карвінг 

б) квілінг  

 в) айріс 

Запитання 8

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

салатними заправками, майонезом, сметаною

 лимонним соком,приправами

кетчупом,водою,сиром

Запитання 9

Що неприпустимо для виготовлення та подачі салату:

варіанти відповідей

брудні краї посуду для салату

продукти акуратно нарізані

зів'яла зелень

колір,смак відповідає продуктам

Запитання 10

Санітарно-гігієнічні вимоги до приготування

варіанти відповідей

Руки повинні бути ретельно вимиті

Використовувати тільки свіжі продукти

Дошка для оброблення продуктів повинна бути одна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест