Технологія приготування їжі. Тести з теми: „Крупи, бобові, макаронні вироби

Додано: 21 січня 2021
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
10 запитань
Запитання 1

В якій частині зерна міститься багато крохмалю, білків:

варіанти відповідей

алейроновому шарі

ендосперму

зародку

Запитання 2

Крупу  пшоно отримують із:


варіанти відповідей

проса

вівса    

ячменю

Запитання 3

Яку крупу ділять на марки М, Т, МТ:



варіанти відповідей

ячну

полтавську

манну

Запитання 4

Локшина відносяться до:


варіанти відповідей

фігурних макаронних виробів

трубчастих макаронних виробів

стрічкоподібних макаронних виробів

Запитання 5

До бобових  не відносяться:



варіанти відповідей

горох

кукурудза

квасоля

Запитання 6

Назвати крупи, які перед варінням обшпарюють окропом:



варіанти відповідей

пшоняну

гречану

рисову

Запитання 7

При замочуванні маса бобових збільшується

варіанти відповідей

в 2 рази

в 3 рази

в 4 рази

Запитання 8

Пшоно перед варінням обшпарюють, щоб видалити з нього

варіанти відповідей

борошнистий присмак

клейку консистенцію

гіркуватий присмак

Запитання 9

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

перлову

манну

пшоно

Запитання 10

Перед тепловою обробкою бобові замочують

варіанти відповідей

в гарячій воді

у теплій воді

в холодній воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест