Технологія сиру та масла

Додано: 29 жовтня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Який фермент використовується для згортання молока при виробництві твердих сирів?

варіанти відповідей

Лізоцим

Ренін

Пепсин

Каталаза

Запитання 2

Який основний етап відбувається після згортання молока?

варіанти відповідей

Соління

Пресування

Дозрівання

Формування сирного зерна

Запитання 3

Яка температура підтримується під час дозрівання твердих сирів?

варіанти відповідей

0-5°C

 8-12°C

20-25°C

30-35°C

Запитання 4

Для виробництва яких видів сирів зазвичай використовують плісняву?

варіанти відповідей

Гауда

Брі та Камамбер

Чеддер

Маасдам

Запитання 5

Який тип сировини найчастіше використовується для виробництва класичних сирів?

варіанти відповідей

60-70%

72-82%

 85-90%

95-100%

Всі відповіді правильні

Запитання 6

Яка основна сировина використовується для виробництва масла?

варіанти відповідей

Молоко

Сметана

Вершки

Кефір

Запитання 7

Який метод зазвичай використовують для відокремлення жиру під час виробництва масла?

варіанти відповідей

Пастеризація

Сепарування

Ферментація

Концентрування

Запитання 8

Що відбувається під час процесу збивання вершків?

варіанти відповідей

Розділення жирових кульок та сироватки

Додавання води для кращої консистенції

Пастеризація жиру

Відокремлення сиру від сироватки

Запитання 9

При якій температурі зазвичай зберігають вершкове масло?

варіанти відповідей

-18°C

 4-6°C

10-12°C

20°C

Запитання 10

Яка масова частка жиру у вершковому маслі стандартної якості?

варіанти відповідей

60-70%

72-82%

85-90%

95-100%

Всі варіанті правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест