Технологія виробництва кулінарної продукції

Додано: 26 березня
Предмет:
30 запитань
Запитання 1

1. Розпушувачі тіста поділяють на:

варіанти відповідей

біологічні, хімічні, механічні

біохімічні і хімічні

біохімічні і механічні

Запитання 2

2. Що додають у воду при варінні яєць без шкарлупи?

варіанти відповідей

оцет, сіль

молоко, сіль

молоко, крохмаль

Запитання 3

3. Щоб на поверхні соусу не утворилась плівка, необхідно:

варіанти відповідей

покласти шматочок вершкового масла

полити олією

полити гарячим молоком

Запитання 4

4. Котлети по-київськи фарширують:

варіанти відповідей

зеленим маслом

раковим маслом

гірчичним маслом

Запитання 5

5. Визига – це:


варіанти відповідей

хрящ, який замінює осетровим хребет

плавник на череві

вид риби

Запитання 6

6. Кісткові «жучки» в осетрових відокремлюють:

варіанти відповідей

після пластування

після обшпарювання

після потрошіння

Запитання 7

7. Мета панірування виробів з котлетної маси:

варіанти відповідей

утворення гарної рум’яної кірочки, зменшення витікання соку

зберегти форму виробам

поліпшення смакових властивостей

Запитання 8

8. До молюсків належать:

варіанти відповідей

морський гребінець, раки

кальмари, устриці

омар, лангусти

Запитання 9

9. Чим відрізняється ромштекс від антрекоту:

варіанти відповідей

формою

паніровкою

способом теплової обробки

Запитання 10

10. Заправними називають супи тому що їх:

варіанти відповідей

заправляють розтертим салом-шпик

заправляють пасерованими овочами

заправляють сметаною

Запитання 11

11. Чим відрізняється капусняк запорізький від капусняку звичайного:

варіанти відповідей

відсутності картоплі

наявності пшона

t подачі

Запитання 12

12. Скільки різновидів борщу є:

варіанти відповідей

7

5

3

Запитання 13

13. Температура подачі гарячих соусів:

варіанти відповідей

45-50 оС

50-55 оС

65-70 оС

Запитання 14

14. Овочі які мають зелений колір варять:

варіанти відповідей

у великій кількості води

з відкритою кришкою

в малій кількості води

Запитання 15

15. До складу комбінованого гарніру входять:

варіанти відповідей

два вида овочів

три вида овочів

п’ять видів овочів

Запитання 16

16. Крохмаль, який є в овочах при нагріванні:

варіанти відповідей

карамелізується

клейстеризується

денатурується

Запитання 17

17. Під час теплової обробки білок і жовток яєць:

варіанти відповідей

клейстеризуються і зсідаються

зсідаються і денатуруються

денатуруються і карамелізуються

Запитання 18

18. Для варіння яйця закладають у:

варіанти відповідей

холодну воду

теплу

киплячу

Запитання 19

19. Яйце «пашот» - це:

варіанти відповідей

зварене без шкаралупи

зварене в "мішечок"

зварене в круту

Запитання 20

20. Під час запікання риби утворюється рум’яна кірочка завдяки:

варіанти відповідей

реакції меланоїдиноутворення

карамелізації цукрів

клейстиризації крохмалю

Запитання 21

21. Які бутерброди готують переважно на банкет:

варіанти відповідей

закусочні

гарячі

закриті

Запитання 22

22. Жовтий, червоний, помаранчевий колір овочів зумовлений наявністю:

варіанти відповідей

каротину

хлорофілу

бетаніну

Запитання 23

23. Яка каша при тривалому зберіганні найшвидше старіє:

варіанти відповідей

пшоняна

рисова

манна

Запитання 24

24. Які овочі при варінні не солять:

варіанти відповідей

картоплю

моркву

капусту

Запитання 25

25. Яка базисна вологість борошна:

варіанти відповідей

10%

14,5%

20%

Запитання 26

26. Набухання клейковини після замішування тіста відбувається протягом:

варіанти відповідей

20 хвилин

30 хвилин

50 хвилин

Запитання 27

27. Під час нагрівання у кислому середовищі з цукрами відбувається:

варіанти відповідей

кислотний гідроліз (інверсія)

карамелізація

зброджування

Запитання 28

28. Якщо з’єднувати теплі продукти з холодними, салат:

варіанти відповідей

буде смачнішим

прокисне

довше зберігається

Запитання 29

29. Для більшого аромату кави, під час його заварювання, в воду додають:

варіанти відповідей

ванілін

сіль

коньяк

Запитання 30

30. До страв з нежирного м’яса краще подавати гарніри:

варіанти відповідей

гострі

з ніжним смаком

з круп і макаронних виробів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест