Технологія вирощування коренеплодів

Додано: 30 квітня 2020
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 18 разів
10 запитань
Запитання 1

До якої групи відносяться буряк та морква?

варіанти відповідей

Бульбоплоди

Квіткові

Коренеплоди

Плодові

Запитання 2

Столова морква має суцвіття:


варіанти відповідей

Кошик

Початок

Китиця

Складний зонтик

Запитання 3

Для прискорення появи сходів і підвищення врожаю буряка і моркви за допомогою нетривалого впливу низьких позитивних температур насіння:




варіанти відповідей

Намочують

Проводять яровизацію


Пророщують 

Калібрують


Запитання 4

На яку глибину висівають буряк?

варіанти відповідей

3-4 см.

6-8 см.

8-9 см.

10-12 см.

Запитання 5

При якій температурі починає проростати насіння моркви?


варіанти відповідей

1–2 °С

4–5 °С

8–10 °С

10–15 °С

Запитання 6

Вкажіть глибину висівання моркви:

варіанти відповідей

0,5–1 см.

2,5-3 см.

8-10 см.

10–12 см.

Запитання 7

З якою метою проводиться калібрування?

варіанти відповідей

Регулювання вологості

Покращення посівних якостей насіння

Поліпшення повітряного режиму

Для боротьби зі шкідниками та хворобами.

Запитання 8

Яка оптимальна температура для росту і розвитку коренеплодів?

варіанти відповідей

7–8 °С

18–20 °С

24–30°С

30–35°С

Запитання 9

Назвати оптимальний період збору коренеплодів:

варіанти відповідей

Липень

Серпень

Вересень

Жовтень

Запитання 10

Якнайдовше зберегти коренеплоди:


варіанти відповідей

В холодильнику

В ящику з піском

Консервування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест