Текст-опис

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Українська мова, 2 клас
Тест виконано: 130 разів
4 запитання
Запитання 1

Обери текст- опис

варіанти відповідей

В Маринки є песик Жучок. Одного разу Маринка з песиком гуляли. Раптом у траві щось зашаруділо. Песик кинувся на звук. Маринка побігла за ним. Вони знайшли їжачка.

В Маринки є песик Жучок. Він кумедний, пухнастий. Носик чорненький та блискучий. Оченята, як намистинки. Сам руденький, а хвостик білий- білий. Дуже гарний песик.

Запитання 2

Обери текст- опис

варіанти відповідей

В садку розквітла троянда. Червоненькі ніжні пелюсточки ніби оксамитові. Пишні листочки наче хтось вирізав з тонкого паперу. Вранці на пелюстках виблискують прозорі росинки,як перлини.Але не чіпай красуню! Вона колюча!

Навесні Оленка приїхала до бабусі. Та саме поралася в саду. Оленка взялась допомагати. Вирвала травичку на грядці, замела доріжку. А потім ще й кущ троянд полила.

Запитання 3

Обери текст- опис

варіанти відповідей

До годівнички прилетіла синичка. Це невеличка пташка. Синичка має досить яскраве оперення. Серед інших птахів виділяється насамперед яскраво-жовтим черевцем з «краваткою». Голова і шия синиці чорного кольору, в очі кидаються її білі щоки та оливкова спина. Її жовту грудку, завжди помітно на снігу.

Важко птахам взимку. Холодно, та ще й снігу намело! Всі зернятка під ним зникли. Голодно стало й синичкам. Але помітили вони, що діти годівничку на дерево прилаштували. Налетіли пернаті друзі, дзьобають зернятка та крихти хліба. Весело щебечуть, дякують школярам за допомогу.

Запитання 4

Обери текст-опис

варіанти відповідей

У моїй квартирі на четвертому поверсі, де я живу з мамою і татом у мене є своя кімната. Моя кімната дуже простора, широка і світла. У ній міститься багато потрібних речей. Шпалери в моїй кімнаті світло-блакитні. На вікні стоять кімнатні квіти, які я сам поливаю. Підлога вкрита м’яким килимом.

У моїй квартирі на четвертому поверсі, де я живу з мамою і татом у мене є своя кімната

Чистоту я наводжу у своїй кімнаті сам, тому що потрібно допомагати батькам, які дуже втомлюються на роботі. Я люблю, коли всі речі лежать на своїх місцях, і на них немає пилу.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест