Текст-розповідь

Додано: 3 квітня 2020
Предмет: Українська мова, 2 клас
Тест виконано: 375 разів
6 запитань
Запитання 1

З чого складається текст?

варіанти відповідей

з малюнків

із заголовків

з речень, пов'язаних за змістом

з окремих слів

Запитання 2

До тексту можна дібрати?

варіанти відповідей

заголовок

міркування

опис

Запитання 3

З яких частин складається текст?

варіанти відповідей

зачин і кінцівка

зачин і основна чатина

основна частина і кінцівка

зачин, основна частина, кінцівка

Запитання 4

Як називається текст, в якому про щось або про когось розповідається?

варіанти відповідей

текст-міркування

текст-опис

текст-розповідь

Запитання 5

Знайди текст-розповідь.

варіанти відповідей

Мурашка спустилася до струмка напитися. Хвиля набігла і мало не втопила її. Мурашка впала у воду. Голубка несла гілочку. Вона побачила - мурашка тоне і кинула їй гілочку. Мурашка сіла на гілочку і врятувалася.

Одного разу мені вдалося розглянути у лісі мурашок. Тіло їх складалося з двох частин: головогруди та животик. Між ними - вузька талія. На самій голові знаходилися вигнуті вусики-антени, складні очі та сильні щелепи. Мурашки мали рудий та чорний колір. Все це я побачила через лупу.

Мурахи - санітари лісу. Про це свідчать спостереження. Протягом однієї години тільки по одній доріжці мурашки протягнули 9 клопів, 12 метеликів, 10 мух, 4 гусениці, 10 коконів метеликів. Робочий день мурашки триває 18 годин. А доріжок буває 7-8. Тому впевнено можна сказати: що більше мурашників у лісі, то кращий ліс.

Запитання 6

Знайди текст-розповідь.

варіанти відповідей

Дятел - лісовий лікар:

 Дятел - пташка невеликого розміру, яку вважають санітаром лісу. Ця пташечка вистукує дзьобом по дереву. Так вона шукає комашок-шкідників. Дятел очищає кору від нищівників та лікує дерева. Ось яка корисна птаха живе поряд із нами!



У садку біля моєї хати росте багато фруктових дерев. Одного разу завітала дивна пташка. Вона не сіла, як інші птахи, на гілку яблуньки, лапами вхопилася за стовбур, міцно вперлася в нього хвостом. Зразу приступила до роботи.

  Це був дятел.


Дятел- невеличка пташка, що живе у лісах, парках та скверах. Пір’я на спині і крилах у нього чорного кольору, а грудка біла, на голові, ніби червона шапочка вдягнена. У дятла міцний дзьоб. Ним він дістає комашок та личинок з-під кори дерев. Міцно тримається дятел своїми кігтистими лапками за стовбур, спираючись на хвіст тримає він вертикальне положення. Дуже велику користь приносить ця пташка.

Джерело: https://dovidka.biz.ua/opis-dyatla/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест