Назвати заклад ресторанного господарства, призначений для реалізації вино-горілчаних напоїв, змішаних напоїв, страв і закусок за барною стійкою.
Дати визначення закладу ресторанного господарства «бар».
Назвати тип бару, в асортименті якого є всі групи змішаних напоїв.
Назвати тип бару, в якому відвідувачам пропонують смажені на грилі курчата, шашлики, м’ясо великим шматком.
Назвати тип бару, у якому поєднуються дві функції обслуговування – за барною стійкою і приготування страв у присутності відвідувача.
Який бар виконує функцію закладу дієтичного харчування?
На які класи поділяють бари за обсягом послуг, що надають, і рівнем культури обслуговування?
У якому барі основу асортименту становлять холодні та гарячі солодкі страви?
Який бар за характером планування нагадує театр у мініатюрі?
Який бар успішно функціонує у фітнес-комплексах, санаторіях, профілакторіях?
Які бари для швидкого обслуговування розміщують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах?
Яким має бути інтер’єр у барах, що належать до класу вищий?
Назвати тип бару, в якому велика роль належить метрдотелю-сомельє.
За якими критеріями класифікують бари?
Визначити тип бару, що розташований на останньому поверсі готелю і слугує оглядовим майданчиком довколишнього краєвиду.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома