Тема 1. Особливості організації, функціонування та класифікація барів

Додано: 3 вересня
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Назвати заклад ресторанного господарства, призначений для реалізації вино-горілчаних напоїв, змішаних напоїв, страв і закусок за барною стійкою. 

варіанти відповідей

. Ресторан

Їдальня

Кафе

Бар

Запитання 2

Дати визначення закладу ресторанного господарства «бар». 

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент холодних і гарячих закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів. 

Заклад ресторанного господарства, де реалізують великий асортимент кави.

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і покупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування

Заклад ресторанного господарства із барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, борошняні кондитерські та булочні вироби, покупні товари

Запитання 3

Назвати тип бару, в асортименті якого є всі групи змішаних напоїв. 

варіанти відповідей

Коктейль-бар.       

Молочний бар.

Пивний бар.       

Вітамінний бар. 

Запитання 4

Назвати тип бару, в якому відвідувачам пропонують смажені на грилі курчата, шашлики, м’ясо великим шматком. 

варіанти відповідей

Снек-бар.   

Коктейль-бар.

Пивний бар.   

Гриль-бар.

Запитання 5

Назвати тип бару, у якому поєднуються дві функції обслуговування – за барною стійкою і приготування страв у присутності відвідувача. 

варіанти відповідей

Снек-бар

Коктейль-бар.

Молочний бар.   

Фітобар.

Запитання 6

Який бар виконує функцію закладу дієтичного харчування? 

варіанти відповідей

Молочний.           

Танцювальний.

Десертний.          

Гриль-бар. 

Запитання 7

На які класи поділяють бари за обсягом послуг, що надають, і рівнем культури обслуговування? 


варіанти відповідей

Вищий, перший. 

Люкс, вищий, перший.

Люкс, вищий, перший, другий. 

Вищий, перший, другий

Запитання 8

У якому барі основу асортименту становлять холодні та гарячі солодкі страви? 

варіанти відповідей

Молочний.     

Вітамінний.

Десертний.      

Танцювальний

Запитання 9

Який бар за характером планування нагадує театр у мініатюрі? 

варіанти відповідей

Фітобар.       

Снек-бар.     

Бар-вар’єте.

Винний бар.

Запитання 10

Який бар успішно функціонує у фітнес-комплексах, санаторіях, профілакторіях? 

варіанти відповідей

Гриль-бар.           

Фітобар.

Снек-бар.        

Коктейль-бар.

Запитання 11

Які бари для швидкого обслуговування розміщують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах? 

варіанти відповідей

Гриль-бари.     

Танцювальні

Десертні.       

Експрес-бари.

Запитання 12

Яким має бути інтер’єр у барах, що належать до класу вищий? 


варіанти відповідей

Оригінальний інтер’єр з високим рівнем комфорту, широкий вибір послуг, різноманітний асортимент напоїв і фірмових коктейлів, стильний посуд, живий оркестр, концертна програма.

Вишуканий інтер’єр, високий рівень комфорту, широкий вибір послуг, асортимент фірмових страв і напоїв, дорогий посуд, стильний фірмовий одяг обслуговуючого персоналу, живий оркестр, розважальна концертна програма або вар’єте. 

Інтер’єр, у якому застосовано матеріали масового виробництва; барну стійку і меблі підібрано за зразками серійного виробництва, посуд стильний, недорогий. 

Інтер’єр тематичний, виготовлений із матеріалів масового виробництва; бар пропонує певні послуги, виготовляє асортимент різних напоїв і страв нескладного приготування. Аудіомузичне обслуговування. 

Запитання 13

Назвати тип бару, в якому велика роль належить метрдотелю-сомельє. 

варіанти відповідей

Фітобар.     

Винний бар.

Гриль-бар.   

Снек-бар.

Запитання 14

За якими критеріями класифікують бари?

варіанти відповідей

Асортимент напоїв; призначення; рівень обслуговування; технічне оснащення. 

Асортимент напоїв і виробів; призначення; рівень обслуговування і номенклатура послуг.

. Асортимент напоїв і виробів; рівень обслуговування; технічне оснащення. 

Асортимент напоїв і виробів; рівень обслуговування; технічне оснащення. 

Запитання 15

Визначити тип бару, що розташований на останньому поверсі готелю і слугує оглядовим майданчиком довколишнього краєвиду. 

варіанти відповідей

Скай-бар.      

Нейлі-бар.

Хол-бар.      

Фіто-бар.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест