Тема 11. Симптоми харчового отруєння. Отруйні рослини і гриби. Профілактика харчових отруєнь. Перша допомога при харчових та кишкових інфекціях

Додано: 1 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 4002 рази
12 запитань
Запитання 1

Харчове отруєння

варіанти відповідей

те, що відбувається з людиною внаслідок вживання неякісного зіпсованого продукту

назбалансоване харчування

раціональне харчування

збалансоване харчування

Запитання 2

Види харчових отруєнь

варіанти відповідей

мікробного походження, немікробного походження

токсиноінфекції, ботулізм 


отруйні сполуки грибів чи рослин

вірна відповідь відсутня

Запитання 3

Нудота.

Коліки, спазми у животі.

Діарея.

Блювання.

Підвищення слиновиділення.

Підвищення температури тіла.

Зневоднення.

Падіння артеріального тиску.

Це симптоми?

варіанти відповідей

харчового отруєння

отруєння чадним газом

отруєння ядами

вірна відповідь відсутня

Запитання 4

Наслідок вживання сирих продуктів

варіанти відповідей

Золотистий стафілокок

Сальмонельоз

Ботулізм

Мікробне забруднення

Запитання 5

Захворювання спричиненепродуктами, що зберігалися за недостатньо низьких температур

варіанти відповідей

Золотистий стафілокок

Сальмонельоз

Ботулізм

Мікробне забруднення

Запитання 6

Захворювання спричинене споживанням неякісних концерв або харчових продуктів, що неправильно зберігалися

варіанти відповідей

Золотистий стафілокок

Сальмонельоз

Ботулізм

Мікробне забруднення

Запитання 7

На малюнку представлені гриби

варіанти відповідей

це рослини

змішані

отруйні

поживні

Запитання 8

Перераховане це:

•НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання.

• НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

• Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.

• Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

• НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

 • НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.

• При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.


варіанти відповідей

профілактика харчових отруєнь

перша допомога

симптоми

принципи

Запитання 9

На малюнку представлено

варіанти відповідей

Принципи

Профілактика

Правила обробки та зберігання харчових продуктів

Основи

Запитання 10

На малюнку зображені 7-блекота,8-конвалія, 9-дурман, 10-вороняче око, 11-беладона, це

варіанти відповідей

лікарські рослини

отруйні рослини

не отруйні рослини

їстівні рослини

Запитання 11

Мухоморами (червоний, білий смердючий)


варіанти відповідей

не можливо отруїтися

можливо отруїтися

Запитання 12

Чи можна споживати невідомі нам рослини та гриби?

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест